Öğrenciler Sınavlara Yapay Zeka Desteği İle Hazırlanacak

Yayınlama: 18.02.2024
A+
A-

Çankırı’da hayata geçirilen proje ile başarılı öğrenciler sınavlara yapay zeka desteği ile hazırlanacak. Çankırı Konfederasyonu tarafından bir eğitim firması ile yapılan işbirliği çerçevesinde belirlenen başarılı bin öğrenci, TYT, AYT, LGS ve GKGY sınavlarına internet üzerinde yapay zeka destekli ve rehberlik hizmeti de içeren eğitim modeli ile hazırlanacak. Başarılı öğrencilerin sınavlarda başarılarını artırmak amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde öğrencilere evlerinde internet desteği de sağlanacak. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarılı bin öğrenciye projeye katılmalarına imkan sağlayacak eğitim kartları dağıtılacak.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde proje ile ilgili düzenlenen toplantıya Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can, ilçe Milli Eğitim müdürleri ve eğitimciler katıldı.

“Ailelerimizin bütçesini etkilemeden eğitim ihtiyaçlarının bir ucundan da biz tutmaya karalıyız”

Toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can, “Önceliğin gençler ve çocuklar olduğunu düşündüğümüz için imza attığımız büyük bir proje. Çankırı’da inşallah hayırlara vesile olacaktır. Bugün Çankırı Federasyonu olarak desteklediğimiz yapay zeka destekli, online kurs programı

bünyesinde bin başarılı öğrencimiz sınavlarına bilgisayar başında, etkileşimli bir şekilde hazırlanacaklar. Milli Eğitim Müdürümüzün hatırlatmasıyla internet

alamayanlara da başarılı en fazla 20 öğrencinin evine internet erişimini de biz sağlayacağız. Öğrenciler, TYT, AYT, LGS ve GYK sınavlarını içeren kursumuzda ayrıca rehberlik hizmeti de alabilecekler. Ailelerimizin bütçesini etkilemeden eğitim ihtiyaçlarının bir ucundan da biz tutmaya karalıyız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.