Ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte?

Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-

MEB tarafından ikinci dönem 1. ortak yazılı sınav takvimi, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 yılı için ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri ilgilendiren ikinci dönem ortak sınavlarının tarihleri büyük bir merak konusu. 6. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler, 5 Şubat’ta başlayan ikinci dönem eğitim öğretime paralel olarak, sınav takvimini ve detaylarını öğrenmeye çalışıyorlar.

2. dönem ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte?

9 Eylül 2023’te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği doğrultusunda, sınavlar tüm ülke genelinde, belirlenen konu ve soru dağılım tablolarına uygun olarak düzenlenecek.

Ancak, ikinci dönemin ilk ortak sınav tarihleri henüz kesinleşmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav tarihleri netleştiğinde bu bilgileri paylaşacak ve örnek konu soru dağılım tablolarını, ilgili zümrelerin hazırlıklarına destek olmak amacıyla sunacak.

Bu tablolar ve ilgili örnek sorular, eğitimcilerin ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olacak şekilde meb.gov.tr adresinde erişime açık olacak.

MEB ORTAK SINAV ÖRNEK KONU VE SORU DAĞILIM TABLOLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.