Okullarda derslerin süreleri mi kısaltılıyor?

Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-

Bir süre önce MEB ile ilgili duyumlar geliyordu. Ancak bu kez belgeli bir şekilde okullarda derslerin kısaltıldığına yönelik bilgi ile karşınızdayız. Bazı okullarda ders sürelerinin kısaltıldığı söylentileri vardı. Okullarda öğrencilere verilen derslerde saat oynaması mı yapılıyor?MEB neden süre kısıtlamasına gidiyor?

2. Dönem ders saatleriyle alakalı aşağıda sizlere tablo paylaştık. Okul idarelerinin attığı bu zaman çizelgesinde derslerin 70 dk. olduğu gözüküyor. Ancak öncesinde ders saatleri 80 dk. idi. Teneffüs ise 5dk olarak biliniyordu. Gelen bilgilere göre artık ders saati 70 dk.’ya indirildi ve Teneffüs 5dk süresinde kaldı.

okullarda-derslerin-sureleri-mi-kisaltiliyor-meb-neden-sure-kisitlamasina-gidiyor.jpg

Bu davranış Eğitim bilimlerine aykırı olarak görülüyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitimden soğutulduğu bir uygulama olarak görülüyor. Yeni ders haftasında aşağıdaki çizelgenin uygulanacağı belirtilmektedir. MEB ders süresi kısaltma ile ilgili ne gibi açıklamalarda bulunacak? yakın zamanda göreceğiz.

Okullarda ders süreleri çok uzun. 1. Dönem deprem bölgesinde olanlar için ders süreleri 30 dk. ve 10 dk. teneffüs şeklindeydi. Fakat bu durum değişti ve 2. Dönemde okullarda 70 dk. ders ve 5 dk. teneffüs şeklinde güncellendi.

Öğrenciler ve öğretmenler bu durumdan şikayetçi. Tüm dersler eğlenceli ve keyifli geçmiyor maalesef. Sıkıcı olan dersler var ve bu da öğrenci yani beyin kaybına yol açmaktadır. Ders ders değişen bölümler arasında spor liselerindeki öğrenciler ise alanları spor olmasına rağmen 70 dk. kültür dersi dinlemeyi pek istemiyorlar ve abartılı buluyorlar. Birçok okulda öğrenciler eğitim öğretim yılının ilk haftasında mızmızlanmaya başladı bile.

Bu tür durumlar maalesef hem öğretmeni hem de öğrencileri sıkıyor. Öğrencilerin en büyük şikayeti ise 5 dk. teneffüs süresinde hangi ihtiyacını karşılayacakları. Eğitim bilimlerine göre ise bir insanın dikkat süresi 20-25 dk. olarak hesaplanmıştır. Ancak ders süreleri ise 70 dk. çıkması eğitimde hangi ihtiyaçlara hizmet edecek birçok öğretmen tarafından merak konusu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.