MEB’den Dönem Sonu Faaliyet Haftası Yazısı

Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Dönem Sonu Faaliyet Haftası konulu resmi yazı yayınlandı.

9 Ocak 2024 tarihli Bakan Yardımcısı Bakan a. Ömer Faruk Yelkenci imzalı resmi yazıda ”Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, merkez teşkilatımızca koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir.

Öğrenciler bu etkinliklere bir sorumluluk üstlenerek, ürün ortaya koyarak veya performans sergileyerek katılım sağlamakta, bu vesileyle okullarımızda nice başarı hikayeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar, çevre/insan duyarlılığına dair faaliyetler ortaya çıkmaktadır.

Bu kapsamda; Bakanlığımızca 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla ”Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı” hazırlanmıştır.

Söz konusu faaliyet planı yazımız ekinde gönderilmiş olup Bakanlığımıza bağlı okul/kurumların halihazırda planladıkları faaliyetlere devam etmesi, bununla beraber yazı ekinde önerilen faaliyetlerin okul/çevre şartları göz önünde bulundurularak, velilere külfet çıkarmadan, öğrencilerin ilgisini çekecek ve birinci dönemin son haftasının coşkuyla geçirilmesini sağlayacak şekilde uygulanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.” denilmiştir.

EK-1

plan-1.jpg
plan-2.jpg
plan-3.jpg
plan-4.jpg
plan-5.jpg
plan-6.jpg
plan-7.jpg

EK-2

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.