Bedelli askerlik güncel ücret ne kadar?

Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

Bedelli askerlik başvurularını tamamlayan adayların gündeminde “bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih ve güncel ücret bilgisi” yer alırken, bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacağı, celp ve sevk tarihi ile ilgili ayrıntılar netlik kazandı. 2024 Bedelli askerlik celp ve bedelli askerlik ücreti ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte…

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?
29 Aralık’a kadar başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından gelecek açıklamaya odaklanırken, MSB, tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte, “2024 yılında bedelli askerlikten yararlanacaklar için “celp ve sevk” tarihleri ve temel askerlik görevlerini yapacakları birliklerini sorgulama ekranının açılış tarihiyle ilgili duyuru yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) tarafından yapılan bildiriye göre, bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleriyle ilgili bilgileri içeren sorgulama ekranı 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacağı bilgisi yer alıyor.

Bedelli askerlik güncel ücret ne kadar?
Bedelli askerlik yerleri için araştırmalar ocak ayının gelmesi ile birlikte artış gösterirken, 2023 Aralık ayı bedelli askerlik başvurusunu tamamlayan adaylar, 2024 yılı kapsamında, vatani görevini yerine getirecekleri birimleri ve 2024 bedelli askerlik ücretleri merak konusu oldu.

Bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile birlikte, memur maaş katsayısına bağlı olarak, artış oranına sabitlenme kararı alınmıştı. Bu durum miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmasını sağlarken, 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirmenin “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesinin yayımlanmasını doğrultusunda netlik kazanacak.

Bedelli askerlik ücreti memur maaşına gelen yüzde 49,25 zam ile birlikte artış gösterttiği bilgisi verilirken, memur maaş zammı sonrasında ise bedelli askerlik ücretinin 182 bin 608 TL’ye çıkması tahmin ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.