Eğitim Sen’in Yeni Merkez Yürütme Kurulu Belirlendi

Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’nun ardından sendikanın yeni yürütme kurulu üyeleri belirlendi. Sendikanın 22-23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan seçimler sonrasında oluşan yeni Merkez Yürütme Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirmiş ve görev dağılımını yaptı.

Eğitim Sen 12. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyeleri;

Genel Başkan, Kemal Irmak

Genel Sekreter, Zülküf Güneş

Genel Mali Sekreter, Ramazan Gürbüz

Genel Örgütlenme Sekreteri, İzzet İldeş

Genel Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri, Evrim Gülez

Merkez Kadın Sekreteri, Simge Yardım

Genel TİS ve Hukuk Sekreteri, Özlem Tolu

Eğitim Sen’in mücadele tarihi içinde sendikamızın farklı kademelerinde görev alan isimler ve yüzler değişse de savunduğumuz ilke ve değerler ile mücadele çizgimiz hiçbir zaman değişmemiştir. 2024’ün ilk günlerinden itibaren eğitim ve yükseköğretim alanı başta olmak üzere, toplumsal yaşamın farklı alanlarında yaşanan sorunların çözümü için Eğitim Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.

Web Banner

Önümüzdeki süreçte eğitim ve bilim emekçilerinin hak mücadelesinin yanı sıra, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme uygulamalarına, her türlü güvencesiz, esnek ve angarya çalışma üzerinden çalışma yaşamının tamamen güvencesiz hale getirilmesine, kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı duruşumuz ve mücadelemiz sürecektir.

Eğitim Sen, sadece sendikal hak ve özgürlüklerin değil, aynı zamanda Türkiye’deki emek, barış ve demokrasi mücadelesinin de özneleri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla ülkemizde yaşanan ve giderek ağırlaşan antidemokratik ve baskıcı uygulamalara, her türlü ayrımcılığa ve hukuksuzluğa karşı duruşumuz yeni dönemde de kararlılıkla sürecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi, yeni dönemde de bütün eğitim kurumlarında okullarda, üniversitelerde, tek tek iş yerlerinde ve alanlarda, meydanlarda, yaşamın her alanında Eğitim Sen olarak savunduğumuz ilke ve değerlerle yer alacağımız bilinmelidir.

Eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarının, emeğin, demokrasinin ve eşit haklar mücadelesinin içinde olan Eğitim Sen, geçmişten bugüne sürdürdüğü mücadele sürecinde savunduğu değerlerle, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.