Zorunlu spor kulüpleri kurdurulması isteği yeniden ele alınmalıdır

Yayınlama: 03.01.2024
A+
A-

Öğrencilerimizin spor branşıyla yakından ilgilenmesi, sporu sevmesine yönelik çalışmalar yapılması, projeler üretilmesi çok önemli.

Bununla birlikte imkanı olan olmayan bütün okul müdürlüklerine yönelik zorunlu spor kulüpleri kurdurulması isteği yeniden ele alınıp değerlendirilmelidir.

Okullara ciddi iş yükü oluşturacak, bunun yanında maddi ve hukuki yük getirecek spor kulüplerinin bu aşamada faydasından çok zararı olacağı kanaatindeyiz.

Geçmiş yıllarda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü zorunlu olarak tüm kurumlara spor kulübü kurdurdu lakin uzun süreli uygulanamadı bir çok kurum spor kulüplerinin iş ve işlemlerinden kaynaklanan yoğunluk nedeniyle para cezası yedi ve spor kulüplerinin neredeyse tamamı kapanmak zorunda kaldı.

Bu itibarla kurumlara zorunlu olarak kurdurulmak istenen spor kulüplerinin büyük kısmının kağıt üzerinden öteye gitmeyeceği kanaatindeyiz.

İş böyleyken geçmişteki aynı durumla karşılaşmamak için okul müdürlüklerine zorunlu spor kulübü kurdurma talebi yeniden ele alınmalı, sporu sevdirme ve spor yaptırma yöntemi yeniden değerlendirmeli diyor ve yetkili mercileri bu konuyu tekrar değerlendirmeye davet ediyoruz.

Mükremin Köse

Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 nolu şube başkanı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.