Talip Geylan’dan Öğretmen Atamaları Mülakat Açıklaması

Yayınlama: 07.10.2023
A+
A-

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan öğretmen atamalarında mülakat uygulaması hakkında X sosyal medya platformunda paylaşım yaptı.

Paylaşım şöyle;

Milli Eğitim Bakanımız Sayın

AK PARTİ kongresinde katıldığı TV yayınında “Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde, mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor.” ifadelerini kullandı. Son günlerde iktidar partisinin değişik kademelerindeki bazı yöneticileri de benzer şekilde birtakım “niteliklerin” ancak mülakatla ölçülebileceği mealindeki ifadelerle öğretmen atamalarında mülakatın olması gerektiğine vurgu yapıyorlar. Okuduğumuzu ya da dinlediğimizi anlayabilecek kabiliyetteyiz..

Cumhurbaşkanı Sayın canlı yayında aynen şu ifadeleri kullanmıştı: “Kamuya işe alımları, GÖREVİN GETİRDİĞİ ZORUNLULUKLAR dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.” Sayın Cumhurbaşkanımızın kastı AYAN BEYAN ortadayken, kendisinin ifadelerine takla attırarak manipüle etmek ne acayip duruyor! Her mesleğin kendi “iç dinamikleri” ya da aranan “nitelikleri” vardır. Eğer ki, bu yoldan yürürseniz, istisnasız her meslek grubu ya da her pozisyon için uygulayacağınız mülakata kendinizce meşru bir zemin kurmuş olursunuz zaten. Anlaşılan; bütün canlar toplanmış ve Sayın Cumhurbaşkanının canlı yayında 85 milyona verdiği sözü havada bırakmak için formül icat etme peşine düşmüş!

hbr1.png

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.