İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde skandal iddialar!

Yayınlama: 07.10.2023
A+
A-

Tekirdağ Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerin adı-soyadı, sınıfı ve veli iletişim bilgilerini resmi yazı ile toplamasının ardından velilerin çeşitli kurumlardan aranması ve reklam amaçlı mesajlar gelmesi tepkilere neden oldu.

YAZI GİTTİ VELİLERE TELEFON VE MESAJLAR GELMEYE BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, 18.08.2023 tarihinde okullara remi yazı göndererek, okul müdürlerinden okullarında kayıtlı olan öğrencilerin adı-soyadı, sınıfı ve veli iletişim bilgilerini 3 gün içinde göndermelerini istedi. İddiaya göre Danışmaz, istenilen bilgilerin kişisel verilerin korunması kanununa (KVKK) aykırı olduğunu belirtip göndermek istemeyen okul müdürlerine çeşitli baskılar uyguladı. İletişim bilgilerinin resmi yazı ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesinin akabinde özel kurumlardan velilere giden “Randevunuz ayarlandı.”, “Kurumumuz tarafından şu kadar burs kazandınız” mesajlarından ve tanımadıkları numaralardan sürekli aranmalarından rahatsız olan veliler okul müdürlerine tepki göstermeye başladı.

MÜDÜRLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine Eylül ayı başında yapılan okul müdürleri toplantısında bu durumdan rahatsız olduklarını, velilerle karşı karşıya kaldıklarını belirten, istenen telefon numaralarının ne sebeple istendiğini soran okul müdürlerine İrfan Danışmaz’ın, “İlçemizde yapılacak okul yatırımlarında hangi okul türüne öncelik verilmesine gerektiğinin araştırılması yapılıyor!” dediği öğrenildi.

İDDİALAR VAHİM

Milli eğitim camiasını derinden sarsan bu olayla ilgili oldukça ağır iddialar yer alırken vatandaşlar şu soruların yanıtını bekliyor:

Kişisel verilerin Korunması Kanununa aykırı olarak elde edilen veli iletişim numaralarına İlçe Milli Eğitim Müdürünün oğlu K.D.’nin Türkçe öğretmeni olarak Kapaklı’da yeni açılan özel bir kurumda işe başlamasıyla mı ihtiyaç duyuldu?

Bu yeni açılan kurum Kapaklıdaki velilerin numaralarını nereden biliyor?

Hangi veri tabanı ile çalışıyor?

Web Banner

Ulaşım problemiyle karşılaşan veliler Kapaklı’da hangi kurumlara yönlendiriliyor. Devlet içinde görev almış, vatandaşın hakkını ve mahremiyetini korumakla görevli İlçe Milli Eğitim Müdürü özel kuruluşlarla çıkar amaçlı iş mi tutuyor?

Birileri devletin görevlisi olarak koruması altında bulunan bilgilerin köstebekliğini mi yapıyor?

Makam gücünü kullanarak okul Müdürlerine baskı yapmak suretiyle elde ettiği veli iletişim bilgilerini oğlunun işe girmesi karşılığında ilçe milli eğitim müdürü çıkar amaçlı özel kuruluşa mı pazarladı?

İDDİALARA CEVAP VERDİ
Telefonla ulaştığımız Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz iddialara cevaben, “Veli iletişim bilgilerini güncellemek amacıyla böyle bir talepte bulunuldu. Özel kurumlara bilgi paylaşımı yapılmadı. Eğer okullardan ve okul müdürlerinden paylaşan olduysa gerekeni yaparız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.