İşte sınavlara ait düzenlemenin tüm detayları…

Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim dönemine ait sınav işlemlerinde ortak sınav döneminin başlayacağını belirtti. Yapılan açıklamalarda sınavlara ilişkin birçok maddenin değiştiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı sınavların daha adil ve şeffaf bir şekilde yapılmasını temin, öğrencilerin sınavlar ile birçok farklı alanda gelişmelerini sağlamak ve bu gelişimlerini layığı ile ölçebilmek adına bu düzenlemelerin yapıldığını da belirtti. İşte tüm detaylar…

Sınavlar artık ortak olacak!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı yeni sınav sisteminde sınavlar artık ortak olarak gerçekleştirilecek. Yani dönem öncesinde gerçekleşecek sınav tarihleri tüm okullar için önceden belirlenecek ve tüm okullar sınavlarını daha sistemli bir şekilde aynı tarihte yapacak. Bu adımla okullarda sınav gecikmeleri önlenecek.

Sınav sistemi için alınan bir diğer karar ise ortak sınavlar oluyor. Bir misal üzerinden anlatılacak olursa; 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları ortak olacak. Ayrıca, 9. sınıf öğrencilerinin Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları da ortak yapılacak.

Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil gibi derslerin sınavlarında ise iki aşama olacağı yine sınav sistemindeki bir diğer adım. Bu derslerin sınavları hem yazılı hem de uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilecek.

Ders ortalamalarında iki aşamalı sınavlar önemli rol oynayacak!
Açıklananlara göre Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil sınavlarının değerlendirmeleri de yeni sınav sistemi ile değişecek. Türkçe ve yabancı dil sınavlarında yazılı sınavın yüzde 50’si ile dinleme ve konuşma becerilerinin ölçülmesi sonucunda elde edilen puanların ortalaması alınarak öğrencilerin başarısı değerlendirilecek. Türk dili ve edebiyatı dersi için ise yazılı sınavın yüzde 70’i ile dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavlarının ortalaması yüzde 30’u alınarak hesaplanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.