Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerini Yükseltti!

Yayınlama: 21.09.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli aileleri her konuda desteklemeye devam ederken, dar gelirli ailelerin ruhsal ya da fiziksel engeli olan bireylerin iş hayatına katkı sağlaması adına her ya düzenli olarak 2 bin 811 TL destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Sosyal destek ödemesi ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte…

Dar gelirli vatandaşların iş hayatına katkı sağlanacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım kapsamında dar gelirli vatandaşlara ve ailelere aynı zamanda dar gelirli ailelerin çocuklarına sosyal destek ödemesi yapmaya devam ederken, dar gelirli ailelerin ruhsal ya da fiziksel engeli olan bireylerin iş hayatına katkı sağlaması adına her ya düzenli olarak ödenen sosyal destek ödemesi geçtiğimiz dönem içerisinde 1.840 TL olarak ödenirken, içinde bulunduğumuz yıl içerisinde 2 bin 811 TL olarak güncelledi.

Başvuru şartları neler?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli aileleri her konuda desteklemeye devam ederken, dar gelirli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak adına çeşitli yardım programı sunmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmetlerden yararlanmak isteyen kişiler her program için ayrı ayrı belirlenen şartları taşıması gerekmektedir. Bu kapsamda da belirli şartları taşıyan her bir bireye her ay düzenli olarak 2 bin 810 TL sosyal destek ödemesi yapılmaktadır.

2 bin 810 TL sosyal destek ödemesi için başvuru yapacak bireylerin destekten yararlanması için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu durumda da sosyal destek ödemesi için başvuru yapacak bireylerden talep edilen şartlar şu şekilde;

Söz konusu programa katılmak isteyen bireylerin ruhsal ya da fiziksel engeli olması gerekmektedir.

Söz konusu program kapsamında fiziksel ya da ruhsal engelli bireylerin iş hayatına katkı sağlanması amaçlanarak iş verenlere her ay ödeme yapılmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.