Öğretmenlere önlük teşviği konusunda yeni gelişme

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, geçtiğimiz günlerde yeni bir genelge yayınladı. genelgede 2023-2024 eğitim Öğretim Yılı için alınacak tedbir kararları, öğrencilerin okullarda telefon kullanımı ile ilgili kısıtlayıcı kararlar ve öğretmenler ile ilgili önlük konusu yer aldı.

Genelge’de öğretmenlerin önlük giyerek derse girmesinin teşvik edilmesi ve yönünde bir maddenin yer almasının ardından bakanlık valiliklere gönderdiği yazıda, MEB Genelgesinde yer alan kararların uygulanması talimatı verdi. Valiliklere öğretmenlerin önlük giymesinin teşvik edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması yönündeki talimatta bu teşvikin nasıl yapılacağı va da teşvikin içeriğinde nelerin olduğu hususları yer almadı.

Milli Eğitim Bakanlığının kararının ardından sendikalar da konuyu gündeme getirdi ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yöneticileri öğretmenlere baskı yapmamaları konusunda uyardı. Öğretmenlerin bir kısmı kararı desteklerken, bir kısmı da bunun dayatılmasının kabul edilmeyeceği yönünde görüş bildirdi. Ancak MEB’in kararında bir dayatma ya da zorunluluk söz konusu değil.

MEB’İN ÖNLÜK TEŞVİKİ NASIL OLACAK
Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlere önlük teşviki konusunda neler yapacağına dair henüz resmi bir karar ya da açıklama bulunmuyor. Ancak bakanlığın ilk teşviki konusunda ilk ipuçları gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Eskişehir’deki Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında görüşme yaptığı öğretmenlerle sohbetinde, 24;Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bakanlık tarafından ücretsiz önlük dağıtılacağı yönünde konuşma yaptığı iddia edildi. Bu iddialar toplantıya katılan öğretmenlerden bazıları tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Yine aynı toplantıda bulunan öğretmenlerin iddialarına göre bakan Tekin, ilkokullarda test uygulamasının kaldırılacağını, resim, müzik ve beden eğitimi derslerine branş öğretmenlerinin girmesi yönünde adımların atılabileceğini, öğretmenlerin alan değişikliği taleplerinde KPSS’nin esas alınması yönünde çalışmalar yapılacağı gibi açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.