İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı!

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Para Piyasaları ve Altın Uzmanı İslam Memiş, bugüne işaret ederek altın için önemli bir uyarıda bulundu. Geçtiğimiz hafta başlayan yükselişin devam edeceğini belirten Memiş, altın yatırımcısı için umutlu konuştu.

Yeni hafta başlarken gram altın ne kadar? ONS satın kaç paradan satılıyor? 4 Eylül Pazartesi günü güncel altın fiyatları…

Altın için tarihi zirvelere geliyor mu?
Yeni haftanın başlamasıyla birlikte vatandaş gram altının fiyatını merak ediyor. ONS altın güne hafif yükselişle başlayarak 1.944,06 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise hem doların hem de ONS altının hareketli olmasıyla yüzde 0,59 artışla 1.673 liradan fiyatlanıyor.

Para Piyasaları ve Altın Uzmanı İslam Memiş, fiyatların bin haftayla birlikte daha iyi olacağını işaret etti ve şunları söyledi;

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz artırımı sonrası tüm yabancı para birimleri gibi emtialar da, Türk lirası karşısında 24 Ağustos itibariyle sert bir düşüş yaşadı. Her ne kadar bu düşüş, ilerleyen günlerde kendini önemli ölçüde telafi etmiş olsa da, son birkaç aydır gram altın tarafında yaşanan yükselişler gücünü dolar tarafından alıyordu.

ONS tarafında 1890 doların altına sarkan düşüşlerin sonrasında önemli bir uyarıda bulunmuş ve 2-3 hafta içerisinde 2000 dolar üzerine ciddi ataklar görebileceğimizi söylemiştim. Bunların en ciddi emarelerini geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günleri gördük ve Xauusd paritesi, uzun bir aranın ardından yeniden 1950 doları aştı.

Benim beklentim, önümüzdeki 2 hafta itibariyle ons tarafında 2000 doların aşılacağı yönünde. Özellikle dolar kurunun da yeniden bir canlanmasıyla birlikte gram altın/TL fiyatları, her iki taraftan da destek alarak yükselmeye devam edecektir.

Şu anda gösterge kur 1670 lirayı işaret ediyor olsa da, Kapalıçarşı başta olmak üzere fiziki piyasalarda altının gram fiyatı 1715-1720 lira arasında.

Artık altını alırken 60-70 lira daha fazla ödemeye hazırlıklı olun. 2000 seviyesinin aşılmasıyla birlikte bir miktar kar satışı gelecektir, burada yaşanacak geri çekilmeler, ilerleyen haftalardaki yükselişleri etkilemeyecek. Bu nedenle panik satışı yapmaktan uzak durmakta fayda var.

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.