Emekliye ara zam ve üçüncü ikramiye

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde toplu sözleşmenin netleşmesinin ardında emekliye zam düzenlemesi için adım atıldı. Emekli maaşlarındaki planlar hız kazanırken ekim ayında ara zam gündem konusu. Yine aynı şekilde bu zaman diliminde bayram ikramiyeleri haricinde Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle bir üçüncü emekli ikramiyesi gündeme geldi.

Yaklaşık olarak 17 milyon emekli her Ramazan ve Kurban Bayramlarında defa olmak üzere ikramiye alıyor.

Bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı olması sebebiyle bir üçüncü ikramiye ödenmesi de gündeme geldi. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Sabah’tan Faruk Erdem’in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı iyileştirme çalışması bir taraftan devam ederken yapılacak ara zam konusunun ekimde meclisin açılması ile gündeme gelmesi bekleniyor.

Üçüncü ikramiye ise bu çalışmadan ayrı olarak düşünülüyor. Sabah Memurlar’ın ulaştığı bilgilere göre; tüm emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi düşünülüyor.

‘5 BİN LİRA OLACAK’
Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İlk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı da öğrenildi.

Ancak bakanlıklar henüz bir resmi açıklama yapmadı. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

ARA ZAM DA GÜNDEM KONUSU
Bununla birlikte emeklilere yapılacak ara zam ile ilgili çeşitli formüller masaya geldi. Önümüzdeki ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak.

Ancak bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirme ocak artışıyla birlikte yapılabileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilecek. Özellikle ekimde TBMM’nin açılmasıyla konunun Meclis gündemine de gelmesi bekleniyor.

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.