Ailelere 3.570 TL’ye kadar çocuk yardımı verilecek

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş okulların açılmasına hayırlı günler kala çocuk sahibi aileler için güzel haberi duyurdu. Eylül ayı SED yardımı ödemeleri okulların açılmasından hemen önce hesaplara geçecek. Çocuk başına verilecek olan SED yardımı ödemelerine aynı zamanda Temmuz ayında %17,55 oranında zam yapılmıştı. Peki kimler başvuru yapabilir? SED ödemesi kimlere verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, okulların açılmasına doğru geri sayım devam ederken vatandaşlara güzel haberleri duyurmayı sürdürüyor. aile Bakanlığı tarafından çocuğu okula giden Haneler için SED yardımı ödemesi yapılacak. Çocuk başına 3571 TL’ye yükselen ödemeler Eylül ayında okulların erken açılması sebebiyle erken verilecek. Peki SED ödemesi kimlere verilir? kimler SED ödemesi için başvuru yapabilir?

AİLE BAKANLIĞI SED ÖDEMESİ ŞARTLARI NELER?
SED ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi durumu yerinde olmayan ailelerin çocuklarına ekonomik ve psikososyal destek sunmak amacıyla verilmektedir. ailelerin çocuklarının özellikle eğitim masrafları olmak üzere tüm giderlerini bu ödeme sayesinde daha kolay ve rahat karşıladığı bilinmektedir.

SED yardımı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartları taşımak gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş programdan faydalanmak için aranan şartları da duyurdu. Bakan Göktaş yaptığı açıklamada ekonomik yoksunluk nedeniyle risk altında olan çocuklar, sosyal hizmet kuruluşlarında koruma altında bulunan çocuklar, yaş sınırları tamamlandıktan sonra Sosyal hizmetlerden ayrılan gençler ve olağanüstü koşullarda Mağdur olan kişilerin bu destek ödemesinden faydalanabileceğini bildirdi.

SED ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başvuru için ailelerin e-devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile başvuru yapabileceğini bildirdi. başvuru esnasında yapılacak olan değerlendirme yetkisi ise sosyal ve ekonomik Destek hizmetleri hakkında yönetmeliğe göre gerçekleştirilecek. bu konuda tüm yetki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında olacak.

%17,55 ORANINDA ZAM YAPILDI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SED yardımı ödemelerine Temmuz ayında memur maaş katsayısına yapılan artış doğrultusunda zam yaptı. bu zam öncesi 3038 TL çocuk başına verilen SED yardımı 3571 TL’ye yükseldi. SED ödemesi almak isteyen aileler gerekli şartları taşıyarak başvuru yapmaları durumunda Eylül ayında yardım ödemesi alabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.