Polis olma hayali kuran gençlere müjde!

Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

Genellikle her çocuğun hayalidir polis olmak, birçok çocuğun büyünce ne olacaksın sorusunun cevabıdır polis olmak. Hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için POMEM sınavları başvuruları başladı. İşte detaylar…

Çok zorlu bir eğitim hayatının sonunda polis olunuyor. İşte bu zorlu eğitimi sevenlere müjde POMEM başvurusu başladı, başvuru ne zaman? Başvuru koşulları neler? Detaylar haberimizde…

banka

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER? EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURDU: İŞTE 30. DÖNEM POMEM BAŞVURU TARİHİ

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Mesleki Eğitim Merkezi’nde (POMEM) toplam 10 bin lisans, 8 bin lisans ve 2 bin önlisans öğrencisi istihdam edilecek. EGM, POMEM’in 30. yarıyılı için başvuru koşullarını da açıkladı ancak başvuruların 1 Mayıs ile 19 Mayıs arasında yapılacağı bildirildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 30. POMEM ADAYLARIN İÇİN BİR DUYURU YAPTI.

10 bin polis alınacağının bildirildiği duyuruda “30.Dönem POMEM Adaylarının Dikkatine ! Polis Akademisi Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 8.000 lisans (6.800 erkek ve 1.200 kadın), 2.000 önlisans (1.700 erkek ve 300 kadın) olmak üzere toplam 10.000 öğrenci alımı yapılacaktır.” denildi.

EGM, başvuru koşullarını açıkladı ve KPSS sınav puanının lisans için 60, önlisans için 65 olduğunu açıkladı.

10 BİN ÖĞRENCİ ALIMI İLE İLGİLİ ŞU DUYURU YAPILDI:

“Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2021 veya 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06.06.2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (6.800) erkek, (1.200) kadın, önlisans mezunu (1.700) erkek, (300) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacaktır.” Açıklaması geldi.

1 Mayıs ile 19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak başvuru için yapılan açıklama şöyledir:

Adaylar, 1 Mayıs – 19 Mayıs 2023 http:http://www.pa.edu.tr adresinden aday Seçimi ön başvuruları, e-Devlet şifreniz ile giriş yapılarak 19 Mayıs 2023 saat 17:00’ye kadar yapılabilir. Polis Meslek Edindirme Merkezi giriş yönetmeliğine göre, “Ön başvuru alan kadın ve erkek adaylar, en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak, erkek ve kadın başvuru sayısının 10 katına kadar sıralanır. Şehitler ve bu hüküm engellilerin eşleri veya çocukları hakkında uygulanmaz. Şehitler ile engellilerin eşleri veya çocukları bu hüküm kapsamında ön başvuruda bulunurken sınav ücreti ödeyemezler. 30. POMEM giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar için ücret ve hesap bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde (www.pa.edu.tr) yayınlanacaktır.

30. DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Üniversite Konseyi tarafından yabancı bir üniversiteden lisans, önlisans veya dengi bir derece ile mezun olmak

Web Banner

KPSS`de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

 Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Lisans derecesine sahip adaylar, önlisans derecesi ile başvuramazlar. Başvuru sahipleri tarafından bu yolla gönderilen girişler geçersiz olacaktır.

18 yaşına girdikten sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

Kadın 162cm veya daha uzun, Erkek 167cm veya daha uzun, BMI (vücut kitle indeksi) 18-27, arasında olması

Silah taşımanın veya askerlik görevini yerine getirmenin önünde herhangi bir yasal engel bulunmaması;

Sağlık koşullarına ilişkin olarak, sağlık koşullarına ilişkin yönetmelikte belirtilen koşulları sağlamak üzere,

26 Eylül 2004 tarihli Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinin 5237 sayılı maddesinde belirtilen süre dolmuş olsa bile aday:

Kasten suç nedeniyle cezası ertelenmiş olsa bile, kişi bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılamaz.

Ulusal güvenliğe karşı suçlar, anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, zimmete para geçirme, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, kalpazanlık, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihalede manipülasyon ve zimmete para geçirme, kara para aklamaya, kaçakçılığa veya cinsel ilişkiye karşı suç teşkil etmeyen mal suçları cezasız kalması veya bu tür suçlarla ilgili devam eden soruşturma veya kovuşturma olmaması veya sonuçlanmamış kovuşturma olmaması.

Genelev, toplantı yeri, toplantı yeri, fuhuş amaçlı evlerde çalışmaz, kamu düzenini ve genel ahlakı bozan her türlü yazılı, işitsel, görsel eserlerin üretilmesine ve satılmasına aracılık etmezsiniz; Belgeli olması, kumar veya uyuşturucudan sorumlu olması, uyarıcı maddeden adli veya düzenleyici soruşturma veya kovuşturma konusu olmaması, idari yaptırımlara tabi olmaması veya hüküm giymemiş olması veya bu sorunları yaşaması.

Geçici kayıt sırasında herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partiye bağlı kuruluşa üye olmadığına dair beyanın sunulması.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi veya tedavi görmemek.

Kamu haklarının kullanılmasından mahrum bırakılmamak.

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Güvenlik soruşturması ve geçmişinin olumlu olması.

NOT: Şehit veya vazife malulü olanların, eş veya çocukları sınav ücreti ödemeyecekler.

NOT: Aday belirleme ön başvuruları internet üzerinden başvuru ücreti ödenmeden yapılacaktır

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.