Yatırımı altına yapacaklar dikkat!

Yayınlama: 22.04.2023
A+
A-

Altın fiyatları küresel çapta hareketli günler geçirirken Amerika’nın enflasyon beklentilerine yönelik hareketlenmeler resesyon riskini yükseltiyor. Bunun etkisi ile birlikte altın fiyatları rekor üstünde rekor kırarken FED açıklamaları ile altın fiyatları da aşağı yönlü hareketlenmeler başladı. Geçtiğimiz Salı günü FED başkanı tarafından yapılan açıklamada enflasyonun yükselmeye devam edeceği belirtildi. İnatçı bir şekilde yükselişine devam eden enflasyona karşılık faiz artırımına gidilebileceği aktarılırken ekonomistler de aynı görüşü savunuyor.

FED FAİZ ARTIŞI YAPACAK

ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte faiz artışlarının da önü açıldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan James Bullard, yükselişe devam eden enflasyon için FED’in 50 baz puanlık faiz artışına gidebileceğini belirtti. Bullard, enflasyonu kontrol altına alınana kadar bu rakamların benimsenmesi gerektiğini söyledi. Piyasalarda yapılan analizler ise altın fiyatlarını doğrudan etkilemektedir.

ceyrek-altin-fiyat.jpg

ONS VE GRAM ALTIN FİYATLARI DÜŞÜYOR


Dolar ve tahvil faizinde yükselişler görülürken altın fiyatlarında düşüş olacağı aktarıldı. Geçtiğimiz gün 2.005 dolar seviyesinde haftaya başlangıç yapan ons altının 1.969 dolara kadar gerilediği aktarıldı. 20 Nisan 2023 tarihinden itibaren ons altın fiyatının başlangıç rakamı ise 1.995 dolar olarak açıklandı. Yaşanan gelişmeler Altın fiyatlarında etkisini hissettirirken 19 Nisan 2023 tarihinde 1.250 TL’den açılış yapan gram altının onsta ani düşüşe bağlı olarak 1.228 TL’ye kadar geriledi. Kapanış rakamları ise 1.244 olarak görüldü.

altin-dolar.jpg

SON ALIM FIRSATI

Piyasada görülen sert düşüşün yatırımcılar için son alım fırsatı olduğu belirtildi. Kritik eşik olarak değerlendirmeler yapılırken analizlerin de bayram sonrası ve seçim sürecinde altın fiyatlarında önlenemez bir yükselişe neden olabileceği aktarıldı. Son işlem gününde görülen düşüşlerin yatırımcılar için alım Fırsat olduğu vurgulandı.

altin-fiyatlari.jpg
SON İŞLEM GÜNÜ ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Bayram öncesindeki son işlem gününde altın fiyatları da merak ediliyor. 20 Nisan Perşembe günü ons altın 1.995 dolar seviyesinde işlem görürken gün içerisinde en düşük rakam olarak 1.990 dolar işaret edildi. 20 Nisan perşembe sabahı gram altının başlangıç fiyatı 1.243 TL olarak belirtilirken gram altının öğle saatlerine doğru 1.248 TL seviyesine yükseldiği görüldü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.