Eğitime hazırlık ödeneğine yüzde 200 zam geliyor

Yayınlama: 22.04.2023
A+
A-

Eğitime hazırlık ödeneği, her eğitim öğretim yılının başında öğretmenlere kırtasiye ücretleri kapsamında veriliyor. Geçen yıl 1320 Lira olarak yatırılan eğitime hazırlık ödeneği pek çok tartışmayı beraberinde getirmişti. Bu yılki hazırlık ödeneğinin ise arttırılması bekleniyor. 

Eğitime hazırlık ödeneği enflasyon oranlarına göre çok düşük kaldı. Eğitim Bir Sen, 1 Ağustos tarihi itibariyle hükümet ile 7. dönem toplu sözleşme hasebiyle masaya oturacak. Masada kazanımlar görüşülüp karara bağlanacak. Bunların içerisinde eğitime hazırlık ödeneği de olacak.

Eğitime hazırlık ödeneği konusunda kulis bilgileri gelmeye başladı. Yüzde 200 zam formülü masada. Tabi ki bundan daha fazlası istenecek. Hükümet ile Memur Senin pazarlığı sonucunda kesin rakam belli olacak. Eğer sert bir kur şoku daha yaşanmaz ise bu rakamın yüzde 200 zam ile 3960 Lira civarında olması bekleniyor.

7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi de eğitime hazırlık ödeneceği. Bakalım görüşmeler sonucunda nasıl bir sonuç çıkacak. Öğretmenlerin eğitim için harcadığı bu ödenek bir hayli önem arz ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.