Uzman ve erbaş alımlarında yeni dönem!

Yayınlama: 16.04.2023
A+
A-

Uzman ve erbaş alımları için geçerli olan yönetmelik de değişikliğe gidildi. 15 Nisan 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Uzman Erbaş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında değişiklik yapıldığı belirtildi.

20 Eylül 2005 tarihinde ve 25942 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Uzman Erbaş Yönetmeliğinin 19. maddesinin 1 fıkrasında yer alan cümlede değişiklik yapıldı. Uzman ve Erbaş derecelerine göre yapılacak alımlar kapsamında değişiklik yapıldığı duyuruldu.

UZMAN VE ERBAŞ ALIMLARI İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik kapsamında uzman ve erbaş alımları için yeni bir düzenleme yapıldı. Yönetmeliğin 19 maddesinde bulunan 2 cümle “Ayrıca, uzman erbaşlara dereceleri itibarıyla 3269 sayılı Kanunun Ek-2 sayılı ek gösterge cetveli ile belirlenen ek gösterge rakamları uygulanır.” olarak değiştirildi.

asker-alim.jpg

Aynı fıkranın 3. cümlesinde yer alan “Uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa terfi edenlerin intibakları, bulundukları derece ve kademenin bir üst derecesinin aynı kademesine yapılır.” ibaresinin de kaldırıldığı belirtildi.

Yönetmeliğin 8 maddesinin 1 fırkasının C bendinde bulunan “askeri hastanelerden” ibaresi ise “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak belirlenmiş tam teşekküllü bir hastaneden” olarak değiştirildi.

askerlik-1.jpg

ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞ DEĞİŞTİ

Yönetmelik kapsamında uzman erbaşların astsubaylığa geçiş sürecinde de değişiklik yapıldığı belirtildi. Uzman erbaşların başvuru sürecinde 4. hizmet yılını tamamlamış 8. hizmet yılını bitirmemiş olması gerekmektedir. Astsubaylık için sınava müracaat tarihinde uzman erbaşlığa alındığı tarih itibariyle en az 4 yıl sicil almamış ve aldığı sicil notlarının ortalamasının ise tam notun %90 ve daha yukarısında olması gerekmektedir.

askerlik-2.jpg

Yönetmelik ile birlikte yapılan değişiklikler birlikte şartları sağlayan uzman erbaşlardan Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyacı olduğu kadar astsubay çavuşluğuna nasbedilmesiyle ilgili kararda bulunan “başvuru tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak” şartının da kaldırıldığı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.