Kendi evini yapmak isteyenlere devletten nakit desteği!

Yayınlama: 16.04.2023
A+
A-

Evini kentsel dönüşüm ile yapmak isteyenlere devletten yardım müjdesi geldi. Düşük ücretle evinizi depreme dayanıklı yapabileceksiniz. 300 bin TL karşılıksız destek verileceği duyuruldu. İşte şartlar ve başvuru detayları

DEVLETTEN EVİNİ YAPMAK İSTEYENLERE DESTEK

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 il de yıkıma neden olan deprem sonrasında başta İstanbul olmak üzere fay hattının geçtiğini illerde vatandaş evini yenileme derdine düştü. Devletten ise vatandaşa destek haberi geldi. 300 bin TL karşılıksız kredi ve düşük faizle evini baştan yapabileceksiniz.

51745.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİYLE EVİNİZİ YENİLEME İMKANI

Evini depreme dayanıklı yapmak isteyenlere ve bütçesi olmayan vatandaşa devlet tarafında 1 milyon 250 bin liraya kadar verilen düşük faizli kredi sağlanacak. Kentsel dönüşüm kredisi ile milyonlarca kişi evini baştan yapacak. Evini boşaltıp kiraya geçenlere ise kira desteği sağlanacak.

ev.jpg

İŞYERİ VE KONUT İÇİN DÜŞÜK FAİZ

Evin yanı sıra işyerini yapmak ya da güçlendirmek isteyenler de bu krediden yaralanacak. Vatandaşın tek konut yapımı için 840 baz puanlık faiz desteği hazine desteği sağlanacak. 1 den fazla ev için başvuranlara ise 720 baz puanlık faiz desteği verilecek. İşyeri başvurusu içinse 480 baz puanlık destek veriliyor.

kredifaiz.jpg

KREDİ LİMİTLERİ YÜKSELDİ FAZİ İNDİRİLDİ

Kredi limitleri 600 bin ile 1 milyon 250 bin lira arasında iken faiz desteği 0.79’a düşecek. 3 milyon liraya kadar yüzde 60 devlet desteği ile vatandaşın ödeyeceği oran 0.89 olacak. Güçlendirme için 240 bin lira seviyesinde kredi 320 bin liraya kadar çıkarıldı. Güçlendirme kredisi ise 0.50 faiz desteği ile 0.99 faizle veriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.