Ev hanımları çalışmadan emekli olacak!

Yayınlama: 16.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte ev hanımlarına da erken emeklilik müjdesi verildi. Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarına da emeklilik için destek sağlanacağı duyuruldu. AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan Sigorta primlerinin tamamının ödeneceğini vurguladı. Ev hanımlarına yönelik atılan adımlar sık sık gündemde yer alırken detaylarda paylaşılmaya devam ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

AİLE KORUMA KALKANI PROGRAMI NEDİR?

Aile Koruma Kalkanı Programı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, yeni dönemde aileyi güçlendirmeye yönelik yenilikçi mekanizmalar geliştirilmeye devam ettiğini vurguladı. İlerleyen süreçte uygulamada yerini alacak Aile Koruma Kalkanı Programı’nın ev hanımlarına da emekliliğin yolunu açtığını belirtti. Yeni ailelerin kurulmasına teşvik sağlanacağını ifade eden Başkan Erdoğan, gençlere öncelik verileceğini belirterek her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlanacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

paralar-2.jpg

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında finansmanın uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalı ile sağlanacağını vurguladı. Sosyal amaçla kurulan bankanın ana gelir kaynaklarından birinin de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirleri olduğu belirtildi. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında Her aileden en az bir çalışanın olacağı aktarıldı. Özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamının bir süre devlet tarafından ödeneceği söylendi. Program kapsamında öncelik gençlere verilecek.


EV HANIMLARINA ERKEN EMEKLİLİK

Yeni açıklamalar kapsamında ev hanımlarının da daha erken emekli olabileceği söylendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken emeklilikte yaş çocuk sayısına göre belirli esnetmeler yapıldığını belirtti. Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla da 150.000 TL faizsiz kredi verileceği vurgulandı.2 yıl geri ödemesiz verilen kredi kapsamında 48 ay vade seçeneği sunulacak.

para-verilmesi.jpg

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çocuğu olan kadınlar için de erken emeklilik müjdesi verdi. Emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetileceğini belirten Başkan Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek için de Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini söyledi.

para-verme.jpg
Bu kapsamda yapılan proje ile birlikte ev hanımları da erken emekliliğin tadını çıkaracak. Her ailede bir çalışanın olması için yeni projeler yürütülürken önceliğinde gençlere sağlanacağı belirtildi. Yeni evlenecek kişiler için de teşvik ödemeleri yapılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.