Milyonlarca öğrenciye müjde

Yayınlama: 09.04.2023
A+
A-

Üniversite öğrencilerine bayram müjdesi geldi. Her bayramda bin lira olmak üzere toplam yıllık iki bin lira bayram ikramiyesi verileceği haberi üzerine öğrenciler “Üniversite öğrencilerine bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?” “Öğrencilere 1000 TL bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?” “Öğrenci bayram harçlığı nasıl ve nereden alınır?” gibi soruların cevabını araştırmaya başladı.

Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan zammın ardından öğrencilere de bayram harçlığı kapsamında her bayram 1000 TL verileceği haberi geldi.

AK Parti’nin seçim kampanyaları kapsamında harekete geçirdiği yeni yaptırımlardan biri de üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesi verilmesi oldu.

Partinin önümüzdeki döneme yönelik projeleri arasında öğrencilere bayram harçlığı adı altında bir ikramiye verilmesi gündeme geldi.

bayram-harcligi-ogrenci3.jpg

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Seçime doğru yeni sürprizlerimiz olacak” sözüne istinaden Ankara kulislerinden tüm Türkiye’ye yayılan habere göre üniversite öğrencilerine 1000’er TL bayram ikramiyesi verilecek. Bu ikramiye hem Ramazan hem Kurban Bayramı’nda verilecek ve toplam 2000 lira edecek.

Üniversite öğrencilerine dini bayramlarda verilecek olan bayram ikramiyesinin hangi bayramda verilmeye başlanacağı ise henüz net değil. Önümüzdeki bayram olan Ramazan Bayramı’nda ikramiyelerin yatıp yatmayacağı henüz kesinleşmedi. Bu konuda Cumhurbaşkanı’nın kısa süre içinde bir açıklama yapması bekleniyor.

bayram-harcligi-ogrenci2.jpg

BAYRAM HARÇLIĞI NASIL ALINIR?

“Bayram harçlığı” adı altında üniversite öğrencilerine verilecek olan bu paranın öğrenim kredisi alan öğrencilere mi yoksa tüm üniversitelilere mi ya da gerekli şartları sağlayanların başvuru yapmasıyla mı dağıtılacağı konusu da henüz netleşmiş durumda değil.

SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerine verilen bayram ikramiyeleri bu yıl 2 bin liraya yükseltildi. İlk kez Ramazan Bayramı öncesi ödenecek olan emekli bayram ikramiyesi yılda iki kez verilecek ve toplam 4 bin lira edecek.

Henüz planlama aşamasında olan proje yapılan çalışmalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve duruma göre seçim beyannamesinde yer alacak.

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.