Erdoğan’dan ‘bayram ikramiyesi’ ve emekli maaşı açıklaması

Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerle iftar programında buluştu.

Erdopan iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta kazanmaları durumundan Kurban Bayramı’nda tüm emeklilere bayram ikramiyesi 15 bin lira yatırılacağını açıklaması ile ilgili “Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:


Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri kınıyor, saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum.

İsrail yönetiminin tüm ikazlara rağmen estirdiği şiddet dalgasının arkasında içeride yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılıyor. Bunun adı zulüm siyasetidir.

Türkiye saldırılar karşısında sessiz kalamaz. Mescid-i Aksa’ya el uzatılması, Harem-i Şerif’in kutsiyetinin ayaklar altına alınması kırmızı çizgimizdir.

Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir.

EMEKLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Dünyanın birçok yerinde emekliler ölüme terk edilirken, ülkemizde en çok değer verilen vatandaşlarımız olmuştur. Yeşil alanlarla, yürüyüş parkurlarıyla donattığımız imkanlar öncelikle sizin içindir. Türkiye Yüzyılını da birlikte inşa edeceğiz. Hayatın en ağır yüklerini geride bıraktıktan sonra emeklilik döneminizi rahatça sürdürmek sizlerin hakkıdır. Bunu da elbette aldığınız emekli maaşı ile yapacaksınız. Geçmişte emekli maaşları çok kötü seviyedeydi. Biz iktidara geldiğimizde emekli maaşı 50 dolardı, biz en son 400 dolara yükselttik. Yurtdışındakilerin emekliliklerini kolaylaştırdık. Emeklilik ile ilgili işlemlerin elektronik devlet üzerinden yürütülebilmesini temin ederek kuyrukların önüne geçtik. Tarihimizde ilk defa bayram ikramiyesi ödemesini biz başlattık. Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira olarak başlayan bu ödemelerin tutarını 2 bin liraya çıkardık.

“BİRİLERİ İSTİSMAR SİYASETİ YÜRÜTÜYOR”

Web Banner

Son günleri birileri emekliler üzerinden bir istismar siyaseti yönetmeye çalışıyor. Aynı zat mali seçimler öncesi kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile çıkarılmayacağı konusunda namus sözü vermişti. Hani nerde bu söz? Belediyelerinde toplu taşımadan suya kadar hizmetleri bedava yapma sözü verdiler. Onu da yapmadılar. Çiftçilere bedava traktör vereceğiz dediler, onu da yapmadılar. Anlaşılan şimdi gözlerini emeklilerimize dikmişler. Sizlere sormak istiyorum biz 20 yıldır emeklerimiz başta olmak üzere milletimiz verdiğimiz tüm sözleri tuttuk mu? Tuttuk. Çözeceğiz dediğimiz her sorunu çözdük mü? Çözdük. Eksiklerimiz olabilir ama tüm sözleri tutarak ülkemize çağ atlattık.

Bugün bile milletimizin yaralarını sarıyor ve aşını büyütmeye çalışıyoruz. Bu kişi ülkenin yönetimine geçerse, o sözleri tutar mı bilmiyorum. Kesin olan şu ki devlet bütçesinden maaş alan herkes bir dahaki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecek.

Depremzedeler evlerine ne zaman kavuşacak bilemeyecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.