Son anket sonuçlarında dikkat çeken detay!

Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Batı’dan önemli kuruluşların ‘2023 yılının en önemli seçimi’ diye gündeme getirdiği Türkiye genel seçimlerine 42 gün kaldı. Partiler, seçim çalışmalarını sürdürürken kamuoyu araştırma şirketleri son oy oranlarını duyurdu. GENAR Başkanı İhsan AktaşHaber 7‘ye yaptığı açıklamada, AK Parti‘nin birinci parti oluşuna dikkat çekip, altılı masanın HDP hamlesinde gözlerden kaçan detaya değindi. Aktaş, HDP oylarının bir bölümünün altılı masaya eklemlenmeyip Cumhur İttifakı’na geçeceğini iddia etti.

GENAR – PARTİLERİN OY DAĞILIMI (MART 2023)AK PARTİ: YÜZDE 40,7CHP: YÜZDE 23,1HDP: YÜZDE 10,8MHP: YÜZDE 7.6İYİ PARTİ: YÜZDE 7MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 4,7TİP: YÜZDE 1,9YENİDEN REFAH PARTİSİ: YÜZDE 1,4DİĞER: 2,8


AVANTAJLI OLAN TARAF CUMHUR İTTİFAKI

GENAR‘ın yayınladığı Mart 2023 tarihli anket araştırmasına yönelik Haber 7‘ye açıklamada bulunan İhsan Aktaş, rüzgarın hala Cumhur İttifakı’ndan yana estiğini, kamuoyundaki yanıltıcı sonuçların sahada bir karşılığının olmadığının altını çizdi. Aktaş, bazı firmaların “Millet İttifakı %60-%40 Cumhur İttifakı“, “Millet İttifakı %55-%45 Cumhur İttifakı” şeklindeki çalışmalarının gerçeği yansıtmadığını aktardı. GENAR Başkanı, yüzde 11’lerden 7’lere kadar gerileyen İyi Parti‘nin Nisan ayında yüzde 7’nin altına düşebileceğini, sahadaki verilerin toplanmasıyla bu sonucun öğrenileceğini kaydetti.

GÖZDEN KAÇAN HDP DETAYI

CHP Genel Başkanı ve altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye yaptığı son ziyaretin akabinde HDP Eş Genel Başkanları, Türkiye genel seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını duyurmuştu. Bu gelişmeyle birlikte altılı masa ile HDP arasındaki gizli ittifak ayyuka çıkmıştı.

İhsan Aktaş, HDP seçmeninin topyekun Millet İttifakı’na kaymayacağını, “Partiler dâhil oldukları gruplara kitlelerinin tamamını götüremez. Yani yüzde 1 veya yüzde 2’lik bir oran hep geride kalır. Eğer AK Parti bu fırsatı doğru bir şekilde okursa HDP kitlesinden yüzde 1 veya 2’lik bir oy oranını kendisine çekebilir.” sözleriyle anlattı.

İNCE, AKŞENER’İ GEÇEBİLİR

Memleket Partisi’nin özellikle kararsız ve genç seçmen üzerinde etkili olduğunu belirten GENAR Başkanı Aktaş, Muharrem İnce’nin 14 Mayıs’ta Meral Akşener’i geride bırakabileceğini şu ifadelerle anlattı:

“Mesela Muharrem İnce aday olmasaydı oy potansiyelinin bir kısmı sandığa gitmeyecek, bir kısmı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecekti. Ama aday olmaya hak kazandığı için sandığa gitmeyi düşünmeyen genç kesimi yanına aldı diyebiliriz. Bu da Millet İttifakı’nın oylarını etkileyecektir. Muharrem İnce’nin varlığı onlar için büyük bir tehdittir. Muharrem İnce de Meral Akşener’in partisini geçme potansiyeline sahip. Ben genel seçimlerde İnce’nin Akşener’in geçeceğini düşünüyorum.”

Aktaş son olarak, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) yüzde 2’yi yokladığını, Mart 2023’teki çalışmalarda TİP’in yüzde 1,9 olarak çıktığını kaydetti.

KAYNAK: HABER7

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.