İŞKUR gençlere kapıları açtı!

Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işbaşı eğitim programlarından yararlanan öğrencilere ödeme yapılacağını duyurdu. Bu doğrultuda katılanlara günlük 327 TL verilecek.

İŞKUR’un açıklamasında, Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler yeniden düzenlendiği ifade edildi.

GÜNLÜK 327 TL ÖDEME

Bu doğrultuda 1 Nisan itibarıyla kurumca düzenlenen işbaşı eğitim programlarında yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsündeki katılımcılara, iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutarda ödeme yapılacağı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak günlük 327 lira 18 kuruş ödeme yapılıyor.

26 GÜN TAM KATILIM

Yüzde 33 artışla işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması halinde öğrencilere 8 bin 506 lira 68 kuruş ödeme yapılacak.

Söz konusu programın ayrıntılarına ise www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/isbasi-egitim-programlari internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU SAYFASI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.