Yeni atanmış sözleşmeli öğretmenin maaşı ne kadar?

Yayınlama: 31.03.2023
A+
A-

20 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bin yeni öğretmen atamasını müjdelemişti. Branş bazlı sıralama ve takvim 24 Mart’ta belli olmuş ve başvurular 27 Mart’ta başlamıştı. Başvuru süreci devam ederken başvuru için son tarih ise 1 Nisan. Başvuruları onaylanan öğretmenler 7-16 Nisan arası sözlü sınava girdikten sonra 2-6 Mayıs’ta okullarını tercih edecek. Atama sonucu 8 Mayıs’ta açıklanacak olup 1 Eylül’de göreve başlamaları bekleniliyor. Peki yeni atanan öğretmenin maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

Öğretmenler, maaş karşılığında haftalık 15 saat derse girmek zorunda. Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri için bu 18 saat. Haftalık 15 ders saati dışında girdiği her ders için ek ders ücreti almakta. Peki maaş karşılığında yeni atanan öğretmenin aldığı maaş ne kadar?

Yeni atanan öğretmen ek derssiz %15 vergi diliminde ortalama olarak 12.400 lira maaş alıyorlar.  Ek ders ücretleri ise sözleşmeli öğretmen için  41,32 TL ediyor. DYK ek dersi yüzde 100 artırımlı, destek odası eğitimi ek ders ücreti ise yüzde 25 artırımlı olarak ödeniyor. Öğretmen en fazla haftada 30 derse girebiliyor.

Ek ders ücreti hesaplaması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 176 ıncı maddesi tarafından düzenlenmiştir. Hesaplama formülü olarak, gündüz 1 saatlik ek ders ücreti = 140 Gösterge Rakamı x Maaş Katsayısı, mesai saatleri dışında ve tatillerde ek ders ücreti ise 150 Gösterge Rakamı x Maaş Katsayısı şeklinde belirlenmiştir. Ücretlerden gelir ve damga vergisi düşülecektir. Sözleşmeli öğretmenler için ise brüt ek ders ücretinden ayrıca %14 oranında SGK kesintisi yapılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.