İŞKUR yüzde 33 zam yaptı

Yayınlama: 31.03.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işbaşı eğitim programlarından yararlanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 245 TL’den 327 TL’ye yükseltti.

İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler yeniden düzenlendi.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI MAAŞI NE KADAR?

Böylece, 1 Nisan 2023 itibarıyla kurumca düzenlenen işbaşı eğitim programlarında yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsündeki katılımcılara, iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutar olan 327 lira 18 kuruş ödenecek.

Yüzde 33 artışla işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması halinde öğrencilere 8 bin 506 lira 68 kuruş ödeme yapılacak. Kursiyerin öğrenci olması durumunda kursiyere günlük 245,38 TL, işsizlik ödeneği alması durumunda günlük 163,60 TL ödeme yapılıyordu.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

* 15 yaşını tamamlamış olmak,

* İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

* Emekli olmamak,

* Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

* Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Web Banner

* Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

* İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekiyor.

Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecek.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI NE KADAR SÜRÜYOR?

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenleniyor.

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILANLARA NE KADAR ÜCRET VERİLİYOR?

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

* İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 327,18 TL, öğrencilere 245,38 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 163,59 TL,

* Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 359,90 TL cep harçlığı ödeniyor.

* Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanıyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri’nden ve İŞKUR’un esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3 internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilir.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU SAYFASI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.