Doğalgaz faturalarında yeni tarife!

Yayınlama: 31.03.2023
A+
A-

Artan fiyatlar ve enflasyon birçok alanda fiyat artışına neden olurken doğalgaz zamları da vatandaşın cebini yakıyor. Uzun süredir beklenen indirim haberi sonunda geldi. Doğalgaz fiyatlarında indirime gidilirken başvuru şartları da merak ediliyor. İşte doğalgaz indirimi hakkında merak edilen detaylar…

DOĞALGAZ İNDİRİMİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

2023 yılı zorlukları ile beraber gelirken vatandaşlar da ay sonunu getirmekte zorlanıyor. Geçtiğimiz süreçte Botaş tarafından yapılan açıklama ile büyük indirim haberi verildi. Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan, yaptığı açıklama ile doğalgaz fiyatlarına büyük indirimin geldiğini duyurdu.

dogalgaz-puf.jpg

Seçimlerden önce vatandaşları rahatlatacak haber paylaşılırken 2 ay içerisinde doğalgaz fiyatlarına indirim uygulanacağı belirtirdi. Doğalgaz faturalarında %40 indirim sağlanırken bu kapsamda vatandaşların ödeyeceği tutarlar da düşecek. Seçim öncesinde yeniden bir indirim yapılabileceği belirtilirken bu indirimin sadece Sanayi alanında geçerli olacağının altı çizildi. İlerleyen süreçte evlerde kullanılan doğalgaz fiyatlarına da indirim yapılacağı belirtilirken fiyatların da %40 oranında düşeceği aktarıldı. Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan, doğalgaz indirim fiyatları hakkında şu açıklamalarda bulundu:


“Sanayi doğalgaz fiyatlarına tekrardan indirim gelecek. Fiyatın %40’ını oluşturan GRF 11.867 TL/10000 Sm3’ten 9492 TL/1000 m3’e geriledi. Ekimde 26.000 TL/1000 m3 olan fiyat şimdi 9492 TL/1000 M3 Tarifelerde de indirime gidilecektir. Elektrik tavan fiyatında da düşme bekliyorum.”

dogalgaz-indirim.jpg

İndirimlerin 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren uygulanacağını belirten Doğan, 1 Mart 2023 tarihi ile birlikte sanayi kuruluşlarında %20.95 oranında indirim yapıldığına da değindi. Yeni indirimler ile birlikte 2023 yılında doğalgaz fiyatlarına 2. kez indirim yapılmış olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.