Yaz tatili 5 haftaya mı düşürülecek?

Yayınlama: 25.03.2023
A+
A-

Son yıllarda eğitim denen birçok farklı yöntem bulunuyor. Pandemi sonrasında hayatımıza giren uzaktan eğitim ile birçok farklı eğitim sistemi denenmeye başalandı. Özellikle dünya çapında farklı eğitim sistemlerini deneniyor. Avrupa ülkelerinin uyguladığı farklı tatil uygulamaları bulunuyor. Türkiye bu sistemleri uygulayacak mı? Öğrenciler okula hangi tarihlerde gidecek? Yaz tatili kısalacak mı? İşte detaylar…

Hayatımızın merkezinde yer alan eğitim alanında her yıl farklı bir yenilik yapılıyor. Sürekli değişen eğitim süreci içerisinde yer alan uygulamalara bir değişiklik daha gelecek gibi duruyor. Finlandiya başta olmak üzere İngiltere, Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinin eğitimde lider pozisyonunda olması sebebiyle, bu ülkelerde eğitim alanında yapılan yenilikler diğer birçok ülkeye örnek oluyor.

Almanya şu anda yeni bir tatil sistemi deniyor. En uzun tatili 5 hafta olarak belirleyen Almanya diğer Avrupa ülkelerini de etkiliyor. Birçok Avrupa ülkesi de tatil sürelerinde kısaltma yapmayı planlıyor. Birçok ülkede uygulanan bu sistemin olumlu ve olumsuz birçok yanları bulunsa da şu anda Avrupa ülkelerinin tercih ettiği bir sistem olması gerçek. Peki, Türkiye bu sistemi uygulayacak mı?

Yaz tatili 5 haftaya mı inecek?

Ülkemizde yaz tatili öğrenciler için 3 ay, öğretmenler için ise 2 ay olarak belirlenmiş durumda. Yıllardır Türkiye’de 3 ay tatil, 4 ay okul, 15 gün ara tatil, 4 ay okul olarak eğitim gerçekleştiriliyor. Son yıllarda ise her iki eğitim öğretim döneminin ortasına bir de 1 haftalık ara tatiller eklendi. Baktığımızda Türkiye’de okullar çok uzun süreler eğitim öğretime ara veriyor. Avrupa ülkelerinde yer alan 5 haftalık yaz tatili uygulaması yakında Türkiye’de yer alan bu sistemi de etkileyebilir. Eğer bu sistem Avrupa ülkeleri arasında yayılır ve uzun vadede uygulanmaya devam ederse Türkiye’de de uygulamaya konulması kaçınılmaz olabilir. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde bu sistemin Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağıyla ilgili birçok yorum bulunuyor. Fakat henüz resmi olarak konuyla ilgili herhangi bir açıklama ya da çalışma bulunmuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.