Belediye yardımlarında son viraj!

Yayınlama: 11.03.2023
A+
A-

Türkiye’de artan enflasyon ile birlikte geçim derdi sorunu ortaya çıkmış durumda. Artan hayat pahalılığı ile birlikte vatandaşların alım gücü düştü. Hayati öneme sahip olan ihtiyaçlarını bile karşılayamayan ailelere destek paketleri tek tek açıklanmaya devam ediliyor. Sizde başvurarak A’dan Z’ye bu sosyal yardım desteklerden yararlanabilirsiniz. Peki sosyal yardım destekleri başvuru şartları neler? Kimler faydalanabiliyor?

İşte detaylar…

Son dönemde Türkiye’de baş gösteren geçim sorunu herkesin gündeminde. Fiyatlardaki artış vatandaşların alım gücünü düşürürken geçim sorunu giderek etkisini gösteremeye başladı. Özellikle temel gıda fiyatlarında yaşanan fiyat zammı vatandaşların elini kolunu bağlamış durumda. Bu süreçte geçinemeyen ailelere yönelik sosyal yardım çalışmaları devam ederken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. Belediye yardımlarında son viraj. Başvuran ailelere A’dan Z’ye yardım yapılacak. Peki bu sosyal yardım destek ödemelerinden kimler yararlanabiliyor? Başvuru şartları neler? İşte detaylar haberimizde…

Yaşanana ekonomik krizle ilgili devlet tarafından adımlar atılmaya devam ediliyor. Şimdiye kadar doğalgaz ve elektrik faturalarına yapılan yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olunurken yeni paketler açıklanmaya devam ediyor. Bu süreçte en büyük katkıyı veren Aile ve İnsan Hizmetleri Daire Başkanlığı, 2023 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu. Yetkililer tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, kişinin mensubu olduğu belediyeden birçok farklı kategoride destek alabileceğini ifade edildi. Detaylar paylaşıldı!

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE BÜYÜK DESTEK!
Bugüne kadar doğalgaz ve elektrik faturası yardımı, eğitim yardımı, engelli maaşı gibi çeşitli başlıklarda milyonlarca ihtiyaç sahibine yardımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı, 2023 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu. Yerel yönetimler olarak ihtiyaç sahiplerine birçok farklı başlık altında destek veren bir diğer kurumdur. Yetkililer, kişinin mensubu olduğu belediyeden birçok farklı kategoride destek alabileceğini ifade ederek detayları paylaştı.

HANGİ ALANLARDA YARDIM YAPILACAK?
Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuru sonrası vatandaşlar sosyal yardım paketlerini araştırmaya başladı. Peki bu destek ödemeleri kimlere verilecek? Hangi alanlarda veriliyor? Bu kapsamda yayınlanan listeye göre belediyelerin sunduğu finansman başlıkları şöyle:

Kıyafet yardımı,
Eğitim bursu,
Okul yardımı,
Kırtasiye,
Yaşlı bakım hizmeti,
Asker ailesine yardım,
Tedarik ve gıda yardımı,
Kömür/Odun Yardımı,
Nakit yardımı,
Kiralama yardımı,
Tıbbi destek,
yeni doğan yardım,
Engelli yardımı,
Bebek Bezi ve Bebek Maması Yardımı.

KİMLER SOSYAL YARDIMLARDAN YARARLANABİLİR?
Yapılan duyuru sonrası vatandaşlar ‘Bu sosyal yardımlardan kimler yararlanabiliyor?’ sorusunu araştırmaya başladı. Aşağıda yer alan vatandaşlar belediyelerden yardım alabiliyor;

Şehit ve gazi yakınları,
Yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşlar
İşsiz ve muhtaç vatandaşlar,
Kronik hastalığı nedeniyle çalışamayacak durumda olan vatandaşlar,
En az yüzde 40 engellilik derecesi olan vatandaşlar.
kjkjkjk.jpg

Web Banner

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL OLUYOR?
Belediyelerin yardım hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden yardım başvurusunda bulunabiliyor. Ayrıca bağlı olduğunuz belediyedeki belediyeye şahsen de başvurabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.