Ekonomistlerden altın hakkında kritik karar!

Yayınlama: 03.03.2023
A+
A-

Altın fiyatlarında meydana gelen hareketlilik yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Pandemi dönemi ile birlikte gram altın fiyatlarındaki büyük yükselişin devam etmesiyle birlikte talebin de yükseldiği görüldü. 2023 yılının şubat ayı itibariyle 1.181 TL’ye yükselen gram altın fiyatı büyük bir düşüş yaşasa da son günlerde yeniden yükselişe geçti.

Altın ve para piyasaları uzmanı Senol Kaan duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Trend çizgisi çeken ünlü ekonomist toparlanma sürecinde olduğunun altını çizerek gram altın fiyatlarında 1.100 TL seviyesinde bir hareketliliğin meydana geldiğini belirtti.

Gram altın için tepe noktaları belirleyen uzman isim 1.119, 1.132 ve 1.144 seviyelerini işaret etti. Bu seviyelerde gram altın fiyatı hızlı bir yükselişe geçebileceğinin de altını çizdi.

ALTIN FİYATLARI SON DURUM

2023 yılı itibariyle sürekli olarak yükselen altın fiyatları Şubat ayı itibariyle düşüşe geçmişti. Yatırımcıları endişelendiren bu durum üzerine birçok ekonomist tarafından açıklamalar geldi. Bazı ekonomistler uzun vadede büyük tahminlerde bulunurken bazı ekonomistler ise kısa vadede küçük tahminlerde yer aldı. Ülke gündeminden düşmeye altın fiyatları yatırımcılar tarafından her gün araştırılmaya devam ediyor. Ekonomistler tarafından gelen açıklama ise büyük ilgi görüyor.

SENOL KAAN’DAN ALTIN TAHMİNİ GELDİ!

Gram altın fiyatlarının şubat ayı ile birlikte düşüşe geçmesinin ardından endişelenen yatırımcılar ekonomistler tarafından gelen açıklamaları yakın takibe alındı. Altın fiyatlarındaki dalgalanmanın devam ettiği sürelerde altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Son zamanlarda büyük bir düşüş yaşayan altın fiyatıları son birkaç gündür kapanışı karlı bir şekilde yapıyor. Ünlü ekonomist Senol Kaan tarafından yapılan gram altın yorumları ise dikkat çekti.

Gram altın fiyatlarının 1.140 TL’ye yükselmesi ile birlikte bir sonraki hedefin 1.160 TL olacağını belirtti. ONS altın değerinin 1.838 dolar seviyelerinde yer almasıyla birlikte hedeflerini açıkladı. ONS altın fiyatları için hedef 1.847 ve 1.863 dolar olarak açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.