Bakanlık 500 TL cep harçlığı verecek!

Yayınlama: 25.02.2023
A+
A-

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşların gündeminde. Geçinme derdine düşen ailelere devlet tarafından destek çıkılmaya devam ediliyor. Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri sağlanırken gelen son dakika bilgisi öğrencileri sevince boğacak. Bakanlık tarafından öğrencilere 500 TL cep harçlığı verilecek. Anne ve babalar dikkat! Başvurular başladı. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

BAKANLIK 500 TL HARÇLIK VERECEK

Tüm dünyada etkisini gösteren enflasyon canavarı Türkiye’yi de etkisi altına almış durumda. Artan fiyatlar karşısında geçinme zorluğu çeken ailelere devlet tarafından destek ödemeleri gerçekleştirilirken gelen son dakika bilgisi öğrencileri sevince boğdu. Aile Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, üniversiteye giden çocuğu olan aileler için 500 TL verilecek. Peki, kimler 500 TL yardım alabilecek?

DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Açıklanan cep harçlığı desteğinin detayları belli oldu. Üniversite öğrencilerine yılda 2 defaya mahsus olmak üzere 500 TL bilet yardımı verilecek. Ödenecek 500 TL yol yardım şartları şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • 25 yaş altında lisans öğrencisi olmak
  • Ailesinden uzakta üniversite eğitimine devam ediyor olmak
  • Ailenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından ayni ya da nakdi sosyal yardım alıyor olması
  • Ailenin muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olması

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Gelen haber sonrası vatandaşlar başvuruların nereden ve nasıl yapacağını araştırmaya başladı. Devlet tarafından verilen 500 TL yol yardımından yararlanmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmanız gerekli. Bulunduğunuz ildeki en yakın SYDV giderek form doldurmanız gerekli. Yardım başvuruları sadece öğrenciler için değil ailelerin başvuruları ile de verilebilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.