Ara tatil iptal mi edilecek?

Yayınlama: 25.02.2023
A+
A-

Merkez üssü Elbistan ve Pazarcık olan depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yaşanan deprem sonrası 15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatılmıştı. Alınan karar sonrası veliler ‘Sömestr tatili tekrardan uzayacak mı? Ara tatil ne zaman? Yaz tatili kısaltılacak mı?‘ sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. Öğrenciler bu habere çok üzülecek. Velilerin beklediği haber sonunda geldi. Nisan tatili için ilk kulis bilgileri geldi. İşte detaylar…

6 Şubat 2023 gecesi meydana gelen deprem felaketi 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremden dolayı 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede yüzlerce bina yerle bir oldu. Yaşanan felaket sonrası çocukların psikolojisi düşünülerek okullar tatil edilmişti. Okullar tam açılacakken sömestr tatili 2 hafta daha uzatıldı ve böylece sömestr tatili 1 aya çıkmış oldu. Deprem bölgesindeki bazı illerde ise okullar Mart ayının ortasına kadar tatil edildi. Peki sömestr tatili uzayacak mı? Eğitim açığı nasıl kapatılacak?

ÖĞRENCİLER ÜZÜLECEK VELİLER SEVİNECEK!

Deprem sürecinden en çok etkilenen kişiler çocuklar oldu. Eğitime verilen ara ise herkesin gündeminde. Sürecin nasıl işleyeceği merak konusu olurken beklenen açıklama geldi. Kulislerden sızdırılan bilgilere göre Nisan ayında gerçekleşen ara tatil iptal edilecek. Yani Nisan ayında 1 hafta ara verilen tatil iptal oldu. Diğer 1 hafta ise yaz tatilinden alınacak ve okullar normal döneme göre 1 hafta geç kapanacak. Bu sayede eğitim açığı kapatılmış olacak.

Bir diğer merak edilen konu ise deprem bölgesinde eğitimin nasıl süreceği. Bunla ilgili henüz net bir bilgi yok ancak belli bir süre uzaktan eğitim ile bu sorun da çözüme kavuşabilir. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz bir resmi açıklama geldi. Ancak çıkan iddialar üzerine bir açıklama gelebilir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren öğrenciler birinci dönem ara tatillerini 14-18 Kasım tarihleri arasında yaptı.

İkinci dönem ara tatili ise Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 17-20 Nisan tarihlerinde uygulanacak. Okullarda yılın ikinci ara tatili Ramazan Bayramı ile birleşecek. Ramazan Bayramı 21 Nisan’da başlayacak ve 23 Nisan’a kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatilinin uzaması sonrası herhangi bir takvim değişikliği yapmadı.

2022-2023 OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 12 Eylül’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran cuma günü sona erecek. Henüz 2023-2024 yılı çalışma takvimi paylaşılmadı. Okullarda 90 günlük yaz tatilinin ardından yeni eğitim yılı başlayacak. Okulların yeni dönemde Eylül ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.