GEAK ARAMA KURTARMA EKİBİ ORDU HAREKETİ

Yayınlama: 23.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve 10 ili olumsuz etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından yardım hareketliliği başladı.

Gönül Elçileri Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği de Genel Başkan Emirhan Aydoğmuş’un Yönetim Kuruluna vermiş olduğu acil kod ile harekete geçti.

550 kişilik uzman ekip ve bir kurtarma aracı, 7 sevk ve idare aracı, 1 lojistik tırından oluşan GEAK timinde yer alan Karadeniz Bölge Temsilcisi Ceren Buse Akar ile sahada yapmış olduğumuz röpörtajda;

”Genel Başkanımızın talimatı ile ilk olarak Afad Koordinesinde Adıyaman bölgesine ardından Hatay iline geçtik. Ordu il temsilcimiz Uğur Yalın ile koordine olarak Hatay ilinde çalışmalarımıza müşterek ekiplerimizle son ana kadar çalıştık.
Bizler bu millette hizmetkarız keşke afetler olmasa! Ancak şu da bilinmelidir ki, hangi afet olursa olsun devletimizimizin emrinde omuz omuza yaraları sarmaya muktediriz. Yüce milletimize başsağlığı dilerken başta sahada terimizi silen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya Afad Başkanımız Yunus Sezer, Daire Başkanımız Abdulkadir Tezcan, İstanbul Afad Birlik Müdürümüz Cengiz Karakuş, Hatay Afad ve Adana Afad’a teşekkür ederiz.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.