Özer: Hasar tespiti yapmadan okulları açmayacağız

Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenmeyen 71 ilde okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretimin 20 Şubat’ta başlayacağını tekrarladı, Özer, “Depremden etkilen 10 ildeki eğitim öğretime 1 Mart’a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Belki 1 Mart’ta çoğunda eğitime başlamayacağız ama amacımız 1 Mart’ta eğitime başlayacak gibi tüm planlamalarımızı nihayetlendirmek. Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız, ilçe ve okul bazlı yapacağız” dedi.

Hayatı normalleştirmek için önce eğitimi normalleştirmemiz lazım, ana itici güç eğitimdir. Eğitimi ne kadar hızlı normalleştirirsek Türkiye’yi de o kadar hızlı normalleştiririz.

Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 eğitim binamız var bunun sadece 24 tanesi yıkıldı. Ama biz eğitime başlamadan önce ister sağlam olsun ister az hasarlı olsun ister orta hasarlı olsun biz tüm binalarımıza hasar tespit raporu almadan eğitim öğretime başlamayacağız. Bizim amacımız ne olursa olsun eğitime başlamak değil, amacımız çocuklarımızın güvenli ortamda eğitim öğretime başlamalarını sağlamak.

10 ilimizdeki ikinci dönem tüm eğitim kademelerinde devam şartı aranmıyor, 10 ildeki öğrencilerimizin 71 ile nakliyle ilgili süreci başlattık. Şu ana kadar 2 bin öğrenci 71 ile nakillerini aldırdılar. İnanıyorum ki bu hafta içinde sayı artacak.

Ailesi deprem bölgesinde olan diğer illerdeki öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.