BDDK’dan temassız ödeme açıklaması…

Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Kredi kartı ve banka kartlarında en beğenilen özelliklerinden birisi olan Temassız ödeme hakkında yeni kararlar açıklandı. BDDK tarafından yapılan açıklama ile birlikte temassız kartlardan harcama yapıldığı sırada şifre istenilecek. Temassız kullanımı ile ilgili alınan karar ile birlikte müşterilerin izni dışında kullanımın önüne geçilmesi planlanıyor. Peki ne tür bir şifre isteyecek? İşte tüm detaylar…

Temassız kartlarda şifre zorunluluğu!
Ülkemizde yoğun bir şekilde kullanılan temassız ödeme yöntemi büyük bir kolaylık sağlıyor. Fakat iyi yanı olduğu gibi kötü yanı da bulunuyor. Yabancı kişilerin eline geçmesi durumunda kartınızdan kolaylıkla harcama yapabilir.

Bu durum ile alakalı kısa bir süre önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklama geldi. Konuya ilişkin yeni düzenlemeler hakkında çalışmalar başlatıldı.

Temassız kartlar, sahibi dışında kullanımlar büyük sorun yaratmaya devam ediyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına çalışma başlatan BDDK, temassız kartların kullanımı için kart sahibinden şifre isteyecek. Temassız kart ile yapacağınız işlemin büyüklüğüne bakılmaksızın şifre girilmeden ödeme yapılmayacak.

Şifre ile ödeme sonrasında temassız açılacak!
Ülkemizde yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi ile birlikte BDDK’dan açıklama geldi. BDDK yaptığı açıklamada müşterilerin bilgi dahili olmadan kart kullanımlarının engellenmesi hedef olarak alınıyor.

Olağan üstü hal ilan edilen 10 ilimiz ile sınırlanmayacak şekilde ülkemizin tüm illerinde kart kullanıcıları için ivedilikle kartlı ödeme esnasında yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesi istenecek. Bu durum ile birlikte sonraki işlemler için temassız kullanım tekrardan açılacak.

Kötüye kullanımın önüne geçilecek!
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi ile birlikte yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Oluşan herhangi bir kaos ortamında kaybedilen kartların kötüye kullanımına izin vermemek adına şifre zorunluluğu adımı atıldı.

Özellikle depremzede vatandaşların banka hesabında bulunan paraları korumak amacıyla temassız kullanımlara şifre zorunluluğu ülke genelinde uygulanması bekleniyor. Temassız kullanımlarda şifre istenilmesine dair düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.