Diyanet İşleri Başkanlığından kefen yok iddialarına açıklama

Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki yıkıcı depremin ardından, deprem bölgesindeki cenaze işlemlerine ilişkin sosyal medyaya yansıyan iddialara Diyanet İşleri Başkanlığı yanıt verdi.

Yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın bölgeye gittiği vurgulanırken, cenaze işlemlerinde bütün dini vecibelerin yerine getirildiği belirtildi.


“Cesetlerin deforme olma ihtimalinden dolayı çok hızlı hareket ediyoruz. Bir an önce yıkama, kefenleme, cenaze namazını kılma işlemlerini gerçekleştirme durumundayız. ‘Kefen yok’ diye zaman zaman özellikle sosyal medyaya yansıyor, doğru değil. Kefen fazlasıyla var. İstanbul’dan, Kayseri’den arkadaşlar var. Biraz önce bir arkadaşla karşılaştım bir tır kefeni yükleyip gelmiş. Bazen kefeni üzerinde olmayan görüntüler yansıyor bu yanıltıcı olmasın. Enkazın altından çıkan insanlar bunlar. Vücutları zarar görmüş, uzuvlarının bir kısmı kopmuş olabiliyor, battaniye sarılma, ceset torbasına koyma gibi zaruretler olabiliyor. Kardeşlerimiz şundan emin olsun, bütün dini vecibeler bu sıkışık zamanda olabildiğince hızlı bir şekilde hem yıkama, kefenleme ve defin işlemleri fevkalede süratli şekilde yapılmaya çalışılıyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.