Bakan Özer açıkladı: Okulların açılma tarihi ertelenecek mi?

Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından okulların açılma takvimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. ”Eğitim öğretimin devam etmesi için ne ihtiyacımız varsa yapacağız” diyen Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ilde okulların açılma tarihinin ertelenebileceğini belirtti.

Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’yi normalleştirmemiz için eğitimi normalleştirmemiz lazım. Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat’ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz.

Deprem bölgesinde 1 Mart’ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart’a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de.

Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 binamızın 24’ü yıkıldı. Tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacağız. Bu hafta içinde tüm okulların hasar tespitini yapacağız.

10 ildeki öğrencilerde ikinci dönem devam zorunluluğu aramıyoruz. Bunu daha önce açıklamıştık.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.