MEB Memur Alımı Başvuru Süresi Uzatıldı

Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

MEB 50 Memur Alımı Başvuru Süresi Uzatıldı! Şartlar Nelerdir? İşte tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 50 Uzman Yardımcısı alımı için duyuru yayınlandı. Başvuru şartları ve süreci hakkında detaylı bilgiler haberde verilmiştir. MEB, eksikliğini kapatmak amacıyla Milli Eğitim uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır. İlan hakkında başvuruların süresi deprem sebebiyle uzatılmıştır.

Başvuru Süresi Uzadı!

Duyuruda belirtildiğine göre, başvurular 6-10 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılması gerekmekteyken, son duyuruda 19 Şubat 2023 tarihine kadar ertelenmiştir. Adaylar sadece Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuru Bilgileri:

Başvuru Tarihleri: 6-19 Şubat 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

MEB’nin Başvuru Süresinin Uzatılması Hakkındaki Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, 50 Uzman Yardımcı pozisyonunu doldurmak için başvuruların 6-10 Şubat 2023 tarihleri arasında alınması planlanmıştı. Ancak, geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem felaketi nedeniyle, adayların mağduriyet yaşamamaları için başvuruların son tarihi 19 Şubat 2023 olarak uzatılmıştır. Adaylar, başvurularını sadece Milli Eğitim Bakanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilir.

Uzman Yardımcısı Kontenjan Dağılımı Nedir?

MEB’in bildirdiği ilana göre 27 farklı alanda toplamda 50 memur alımı yapılacaktır. Bu çerçevede alım kontenjanları bu şekilde olacaktır;

meb kontenjan

Başvuru Şartlarının Ayrıntıları

Millî Eğitim Bakanlığı Memur alımı için adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartların yanı sıra aşağıdaki özel şartları da sağlaması gerekmektedir:

2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’den asgari 70 puan toplamak gerekiyor. Puanlar, P10, P12, P4, P121 veya P120 puan türlerinden birinden alınmış olmalıdır.

Web Banner

1 Ocak 2023 tarihinde (01/01/1988 doğum tarihinden daha geç olmaması kaydıyla) 35 yaşını doldurmamış olmak.

Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık bölümlerinden ve listede belirtilen bölümlerin birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu yoluyla tanınan yurt içi veya yurt dışı eğitim kuruluşlarından mezun olmak gerekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.