Seçmeli ders işlemi tarihlerinde değişikliğe gidildi

Yayınlama: 20.01.2023
A+
A-

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleşen karne törenine katılan Bakan Özer, yarıyıl tatilinde bir ilki gerçekleştireceklerini ‘kış okulu’ açacaklarını belirtti. Ayrıca ortaöğretimdeki seçmeli ders işlem tarihini 10 Şubat tarihine uzattıklarını söyledi.

“81 il ve 922 ilçede tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap hediyemiz var. Dolayısıyla öğrencilerimizden istirhamımız, kendilerine hediye edilen kitapları bu 15 gün içinde okumaları. İkincisi; geçen yaz ilk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce yaz kursları açmıştık. Yaklaşık 1 milyon öğrencimiz bu kurslardan yararlanmıştı. Bu sene de bu iki haftalık tatilde kış kursu açıyoruz. Yine bilim, sanat, matematik ve İngilizce alanları olmak üzere tüm öğrencilerimizi bu kış kurslarına bekliyoruz. 6 Şubat’ta da okul öncesi öğrencilerimizi bir sürpriz bekliyor. Artık 6 Şubat’ta tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız. Yani Millî Eğitim Bakanlığı olarak sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını, vatandaşlarımıza seferber etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bir de ortaöğretimdeki seçmeli derslerle ilgili bir uzatma haberimiz var: 31 Ocak’a kadar öğrencilerimiz seçmeli derslerini seçeceklerdi. Bu tarihi, 10 Şubat’a kadar uzatıyoruz.”


Hastanede eğitimlerini devam eden öğrencileri ziyaret eden Bakan Özer, tedavi gören çocukları ihmal etmeyen bir eğitim sistemi sahip olunduğunu belirterek, “Türkiye; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okullaşma oranlarını yüzde 95’in üzerine çıkardıktan sonra aynı zamanda özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarını ihmal etmeyen, aynı zamanda hastanede tedavi gören çocuklarını ihmal etmeyen ve yine aynı zamanda hastalığından dolayı evde kalan çocuklarına da öğretmen göndererek eğitim hizmetini sunan bir eğitim sistemine sahip.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.