Son anket sonuçları açıklandı

Yayınlama: 14.01.2023
A+
A-

Siyasal, sosyal ve pazar araştırmaları yapan Optimar, 27 Aralık – 1 Ocak tarihlerinde, genel seçimlere yönelik düzenlenen anket çalışmalarını tamamladı.

Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, yapılan son çalışmalar doğrultusunda AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı bileşeninin oylarını artırdığını, İyi Parti ve HDP’de düşüş yaşandığını Haber 7 ile paylaştı.

Cumhur İttifakı
Cumhur İttifakı

Bir önceki ayın anket çalışmaları incelendiğinde partilerin genel oy dağılımı şu şekildeydi:

AK Parti: 39,2

CHP: 23,9

İYİP: 10,9

HDP: 10,8

MHP: 8,6

27 Aralık – 1 Ocak tarihlerindeki ankette ise daha farklı bir tablo vardı. Daşdemir, son rakamları şu şekilde listeledi:

Web Banner

AK Parti: 41,1

CHP: 23,6

HDP: 9,8

İYİP: 8,1

MHP: 7,4

Bir önceki ankette katılımcılara “Bu yaz Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi isme verirsiniz?” sorusu yöneltilmişti. Soruya verilen cevaplara göre dağılım şöyleydi:

Recep Tayyip Erdoğan: 43,7

Kemal Kılıçdaroğlu: 12,4

Mansur Yavaş: 10,1

Ekrem İmamoğlu: 9

Selahattin Demirtaş: 6,8

Meral Akşener: 6

Abdullah Gül: 2,9

Hilmi Daşdemir son çalışmada da aynı sorunun katılımcılara yöneltildiğini, sorunun ‘ucu açık’ olması sebebiyle farklı isimlerin listede yer aldığını, Cumhur İttifakı oyları toplandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 48’leri gördüğünü aktardı.

2 bin kişinin katıldığı anket hakkında Hilmi Daşdemir’in Haber 7’ye yaptığı özel açıklamalar şu şekilde:

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE YÖNELEN SEÇMEN TERSİ İSTİKAMETTE TUTUM ALDI
Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, İyi Parti’deki oy kaybını Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu’na olan desteğine dayandırarak, yüzde 2’lik düşüşü Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşıt tutumunun bir tezahürü olduğunu, CHP’den İyi Parti’ye geçişlerin tersi istikamette seyrettiğini belirtti:

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.