Yeni kontrol üniteli Concept Nyx ile seviye atlamaya hazır olun!

Geçtiğimiz yıl, Dell Technologies’in Deneyim İnovasyonu stüdyolarında görev alan özel bir ekip, oyun seanslarını zahmetsizce oyuncuların evlerine taşıyabilmeleri için birden fazla cihaz ve ekranda oyun kütüphanelerine kolay erişim sağlayan ve bir uç oyun konsepti olan Concept Nyx’in tanıtımını yaparak PC oyun deneyiminde ezberleri bozdu.

Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

Geçtiğimiz yıl, Dell Technologies’in Deneyim İnovasyonu stüdyolarında görev alan özel bir ekip, oyun seanslarını zahmetsizce oyuncuların evlerine taşıyabilmeleri için birden fazla cihaz ve ekranda oyun kütüphanelerine kolay erişim sağlayan ve bir uç oyun konsepti olan Concept Nyx’in tanıtımını yaparak PC oyun deneyiminde ezberleri bozdu. Bu yıl aynı ekip, oyun kütüphanelerinizi her zamankinden daha erişilebilir hâle getirebilmeniz için yeni bir adım daha attı.

Hepsine hükmedecek bir kontrol ünitesi   

Bir ürün değil konsept olarak tanıtılan Nyx, geleceğin oyun deneyimlerini bugüne taşıyor. İlk bakışta sıradan bir oyun kumandası gibi görünse de, kişiselleştirilmiş ayarları ve içeriği parmaklarınızın ucuna taşıyan bu kumanda, alışılagelmiş PC oyun kumandalarının ötesinde pek çok özelliğe sahip. Öyle ki kullanıcılar, akıllı parmak izi okuyucuyla anında Guild Wars 2’ye girebiliyor ve kumandayı herhangi bir cihaza veya ekrana doğru tutarak akışa oradan devam edebiliyor. Bunlardan herhangi birini tercih etmeyen kullanıcılar, bağlantıyı kendi sesleri aracılığıyla da kurabiliyor. Concept Nyx, oyun içerisindeki deneyime de yeni bir boyut kazandırıyor. Oyuncunun tercihlerine göre uyarlanabilen haptikler (dokunsal duyular) ve otomatik ayarlanan değişken dirençli başparmak çubukları zengin bir dokunsal deneyim imkanı sunuyor. Concept Nyx ayrıca, daha fazla ön düğme seçeneğine olanak veren kaydırma düğmeleri, kolay gezinme ve silah atış hızı için yenilikçi kaydırma tekerlekleri, özelleştirilebilir kontrollere anında erişim için akıllı  dokunmatik yüzey de sunuyor. Tüm bu özellikler, ayarlar menüsüne girmeye gerek kalmadan oyuna devam edilmesini kolaylaştırıyor. Örneğin kaydırma tekerlerine hızlıca dokunularak oyun içerisindeki envanterler arasında kolayca geçiş yapabiliyor. Kumanda, tamamen özelleştirilebilir akıllı ekran denetlemeleri sayesinde oyuncuları düğme – envanter eşleşmesini hatırlama derdinden de kurtarıyor. 

Çekişme değil paylaşma zamanı!

Concept Nyx’te bulunan dâhili Wi-Fi bağlantısı, oyuncuların kolayca çoklu görev yapabileceği ve sezgisel bölünmüş ekranlarda mesajlaşma uygulamalarını, e-postaları, filmleri veya oyunları görüntülemesine imkan tanıyor. Ayrıca iyileştirilmiş kontrol paneli sayesinde oyuncular, arkadaşlarının ne oynadığını kolayca görebiliyor ve oyunlarına hızlıca erişebiliyor. Dell Technologies, oyun deneyimini aileler için de iyileştirmek için çalışıyor. Ebeveynler ve yeni nesil oyuncular arasındaki paylaşımı güçlendirmeyi amaçlayan şirket, Concept Nyx’te ebeveynlerin çocuklarını izlemelerine, onlara katılmalarına ve onlarla etkileşime girmelerine olanak tanıyacak bazı yenilikçi ebeveyn araçları ve gösterge panoları da sunuyor

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.