EROL BATTAL KIZ YETİMHANESİ SURIYE’DE AÇILDI

Eğitim bir sen İstanbul 1 nolu şube Başkanlığının Suriye’nin Cerablus şehrinde yaptırdığı kız yetimhanesinin açılışı yapıldı.

Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

Eğitim bir sen İstanbul 1 nolu şube öncülüğünde başlatılan proje, Suriye’nin Cerablus şehrinde 150 kişilik kız yetimhanesi ile faaliyete geçmiştir. Yetimlerin sağlık, eğitim, gıda ve barınma hizmetini karşılayacaktır.

Hz. Ebu Hüreyre (R.A)’dan bildirildiğine göre Rasulullah (S.A.V) şöyle buyurmuşlardır: “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi gözetip kollayan kimseyle ben cennette şöyle yanyana bulunacağız.”

Erol Battal Kız Yetimhanesi açılışında konuşan Eğitim Bir Sen İstanbul 1 nolu Şube Başkanı Sayın Mükremin KÖSE;

“Yetim bir peygamberin ümmeti olarak, bizlerde ümmetin yetimlerine, çığlıklarına sessiz kalmamak adına İstanbul ‘da ki öğretmen arkadaşlarımızla ebedi aleme irtihal etmiş Erol Battal abimizin adına bir yetimhane yapmayı kararlaştırmıştık. Rabbim bugün bunu bize nasip etti. Rabbime hamdu senalar olsun ki ümmetin yetimleri adına bir eser bıraktık. Ümmetin yetimleri yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Bizler İstanbul’dan Cerablusa, Halep’e, Suriye’deki kardeşlerimize dostlarımızın, arkadaşlarımızın selamını getirdik. Hepsi buradaki yetimlere karşı hassasiyetini devam ettiriyorlar. Bu yetimhanenin yapımında bizlere destek olan İhh’ya teşekkür ederim. Rabbim kendilerinden razı olsun. Kardeşliğimiz, ümmet bilincimiz, birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun.” dedi.

Bu yetimhanenin yapımında emeği olan herkesten Allah razı olsun. İnşa aşamasında kullanılan her bir tuğla, her bir kum zerresi bu hayrımıza şahitlik etsin. Bir kez daha gördük ki bizler değerler sendikasıyız, bizler mazlumların sendikasıyız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.