Öğretmenlere formasyon müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğretmenlere formasyon müjdesi geldi.

Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanlıurfa’da gençlerle yaptığı söyleşide öğretmenlerin formasyonları konusunda açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan formasyonla ilgili yaptığı açıklamada ;

“Bu hafta YÖK Başkanımızla görüştük. 3 ve 4’üncü sınıfta formasyonu verelim, üniversiteyi bitirirken formasyon eğitimini almış olsunlar dedik, mutabık kaldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilde 208 üniversite olduğunu ve Şanlıurfa’da zihin devrimi yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre; Üniversitede öğrenim gören ve öğretmen olmak isteyen fen edebiyat bölümü öğrencileri artık 3. ve 4. sınıfta formasyon eğitimi alarak okullarını bitirdikten sonra öğretmenliğe başvuru yapabilecek.

Pedagojik Formasyon nedir ?

Memur zammı netleşiyor! Kasım enflasyonuyla birlikte işte zamlı memur maaşları…
Memur zammı netleşiyor! Kasım enflasyonuyla birlikte işte zamlı memur maaşları…
Pedagojik formasyon , öğretmenlik alanında lisans eğitimi almamış olan ancak öğretmenlik yapabilecek biçimde ilişkili alanlarda eğitim almış olan kişilerin öğretmenlik mesleği yapabilmek için almaları gereken eğitimi ifade etmektedir.

Pedagojik formasyon alma şartları

  • Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 20/02/2014 tarihli ve sayılı kararında belirlenmiş olan lisans bölümlerinden mezun olmanız veya lisans eğitiminiz devam ediyorsa bile en az iki yarıyılı doldurmanız gerekmektedir.
  • YÖK tarafından belirlenmiş olan bir üniversitede eğitim almanız gerekmektedir. YÖK’ün belirlediği üniversiteler listeler halinde yayınlanmaktadır.
  • Lisans mezunuysanız mezuniyet ortalamanızın 4’lük sisteme göre en az 2.5 olması gerekmektedir.
  • Açık öğretim mezunu olan kişilerin pedagojik formasyon alabilmesi için herhangi bir engel bulunmamaktadır. Söz konusu MEB kararında yalnızca lisans bölümlerinin adı sayılmış örgün veya açık öğretim olması hakkında herhangi bir ifade kullanılmamıştır. Ayrıca yurt dışından mezun olan kişiler de gerekli koşulları sağlamak ve denklik almış olmak kaydıyla formasyon eğitimi alabilmektedirler

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.