Memur zammı netleşiyor!

Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

Kasım ayı enflasyon verileri 3 Aralık’ın hafta sonuna gelmesi nedeniyle 5 Aralık saat 10:00 civarında açıklanması bekleniyor. Açıklanan verilerle birlikte memurların 5 aylık enflasyon farkı da belli olmuş olacak ve alacakları zam oranı yüzde 90 oranında netleşecek.
Selvi Kılıçdaroğlu’nun uyuklamıştı… CHP Kadın Kolları nedenini açıkladı!
Selvi Kılıçdaroğlu’nun uyuklamıştı… CHP Kadın Kolları nedenini açıkladı!
Memur ve emeklileri gözü kulağı yarın açıklanacak Kasım ayı enflasyon verisinde. Açıklanacak veriyle birlikte memurların ve emeklilerin alacakları zam miktarı büyük oranda belli olmuş olacak. Toplu sözleşmeye ek enflasyon farkı da alacak olan memurlar için ön görülen zam miktarı yüzde 18-20 arasında değişiyor.

REFAH PAYI GÜNDEMDE

Geçen yıl olduğu gibi memur ve emekliye refah payı da verilmesi gündemde. Refah payı ise şuan için yalnızca kulis bilgilerine dayanıyor. Gelen kulis bilgilerine göre memurların yüzde 2-3 arası bir refah payı alması bekleniyor.

Zira beklendiği şekilde memurlar refah payı alırsa yüzde 22’ye varan bir zam yapılabilir.

MEMUR MAAŞLARI ERİYOR

Artan doviz kurları ve enflasyon nedeniyle memurlar ay sonunu getirmekte zorlanıyor. Maaşlar geçinme konusunda yetersiz kalırken, bir çok memur sosyal medyada en az yüzde yüz zam yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Memura yapılacak Ocak ve Temmuz zammında toplamda yüzde yüzlük bir zam biraz da olsa yüzleri güldürebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.