YÖK’TEN EK KONTENJAN KARARI!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız” açıklamasında bulundu.

Yayınlama: 22.11.2022
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 35 yaş üstünde ki kadınların üniversiteye girmelerinde lise mezunlarının hakkını gasp etmeden farklı bir alan açılacağı çalışmalarında bulunduklarının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yaptığı açıklamalarına istinaden Özvar’a sorular geldi.

İşte o açıklama:

“Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız” demişti.

Özvar ise yükseköğretimde türk kadınının yerini önemsediklerini dile getirdi. 35 yaş üstü kadınları da yükseköğretime katmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özvar, “35 yaş üstü kadınlarımız için diğer öğrencilerimizin gireceği kontenjanları kullanmadan yani yeni üniversiteye girecek veya tekrar üniversiteye girecek lise, mezunlarının hakkına halel getirmeden onların da ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yapıyoruz. Bu vesileyle inşallah üniversite sınavına girecek 35 yaş üstü Türk kadınları, kendileri için eğer sınavı elbette başarabildikleri takdirde arzu ettikleri puanları alabildikleri takdirde üniversitelere girebileceğini şimdiden duyurmak isterim.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.