ÖĞRETMENLERİN ÖZÜR GRUBU ATAMA TAKVİMİ NE ZAMAN?

2023 Yarıyıl(Ocak-Şubat) Öğretmenlerin Özür Grubu(Eş,Sağlık vb.) Atama Takvimi Ne Zaman?

Yayınlama: 16.11.2022
A+
A-

MEB, öğretmenlerin 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyurusunu ne zaman açıklayacak? Ocak-Şubat döneminde yapılacak eş, sağlık, güvenlik, engellilik vb. nedenlerle gerçekleştirilecek atamalar hangi tarihlerde yapılacak.

Kasım ayının son günlerine yaklaşırken 2023 yılının yarıyıl tatilinde özür grubu ataması kapsamında yer değiştirecek öğretmenler atama takviminin ne zaman yayınlanacağını ve özür durumu atamalarının ne zaman olacağını merak ediyor. En çok merak edilenler arasında 2023 Ocak Şubat döneminde eş durumu atamalarının ne zaman yapılacağı da yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemine ilişkin duyurusunu henüz yayınlamadı. Takvimin aralık ayında yayınlanması, birinci aşama başvurularının ve ikinci aşama kapsamında tercihlerin alınması, atamaların yapılması ve ilişik kesme işlemlerinin geçtiğimiz dönemde olduğu gibi ocak ayında yapılacağı değerlendirilmektedir.

Geçtiğimiz yıl sömestr tatilinde gerçekleştirilen özür grubu atamalarında birinci aşama başvurular 27 Aralık – 3 Ocak 2022 tarihlerinde alınmış, tercihler için 5 iş günü süre ayrılmış, atamalar 14 Ocakta yapılmış ve ilişik kesme işlemleri 19 Ocaktan itibaren gerçekleştirilmişti. 2 ay sonra yapılacak özür grubu yer değiştirme işlemlerinde de geçtiğimiz yıla benzer bir atama takvimi yayımlanması bekleniyor. Duyuru ve takvimin 2-3 hafta içerisinde Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklanması bekleniyor.

2022 YARIYIL ATAMA TAKVİMİ ŞÖYLEYDİ

MEB tarafından 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyuru ve atama takvimi yayınlandığında ogretmenmeb.comda bulabileceksiniz. Ayrıca il ve ilçe emri uygulamasının bu dönem atamalarında yapılıp yapılmayacağı da önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.