EYT ŞARTLARINI TAŞIYAN KAÇ KİŞİ VAR?

Yayınlama: 13.11.2022
A+
A-

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu gündemde yer alamaya devam ediyor.

Düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis’e sunulması bekleniyor.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni bir açıklama yaptı.

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bilgin, ilk kez sayı verdi.

Şartları dolduran 1.5 milyon kişi olduğunu belirten Bilgin, düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis’e sunulacağını söyledi.

Şartları taşıyanların yüzde 87’sinin özel sektörde çalıştığını söyleyen Bilgin, “Özel sektör kıdem tazminatı sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Kimse endişe etmesin bu sorun Meclis’te çözülmüş olacak” dedi.

SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO


Sözleşmeli memurlar için kadro çalışmasında da gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’da…600 bine yakın kamu personelini ilgilendiren düzenleme ile kamuda sözleşme türlerinin tek tipe inmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili çalışmanın tamamlandığını söyleyen Vedat Bilgin, “Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz” dedi.

ASGARİ ÜCRET

Web Banner

Asgari ücret çalışmalarına da değinen Bilgin, “Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz” dedi.

Bilgin, aralık ayının ilk haftasında komisyonunun toplanacağını hatırlatarak, “Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.