KYK burs takvimi açıklandı! 

Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı, burs ve krediler için %60 oranında artış müjdesi verdi. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek adına sunulan burs ödemeleri bu artış ile birlikte yeni tutar merak konusu oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs ve kredi ödemeleri ile ilgili detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz…

KYK burs ve kredi takvimi açıklandı!
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yayınlanan verilerden elde edilen bilgilere göre, her ayın belli günlerinde öğrencilerin hesaplarına aktarılan Burs ve Kredi ödemelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası baz alınarak ödenmeye başladığı bilgisi yer alıyor. Bu kapsamda da öğrencilerin TC kimlik numarası göre KYK burs ve kredi takvimi şu şekilde;

TC kimlik numarası “0” olanlara, 6 Ocak’ta

TC kimlik numarası “2” olanlar: 7 Ocak’ta

TC kimlik numarası “4” olanlar: 8 Ocak 2024’ta

TC kimlik numarası “6” olanlar: 9 Ocak 2024’ta

TC kimlik numarası “8” olanlar: 10 Ocak 2024’ta

Söz konusu ödemeler yukarıda belirtilen tarih itibariyle, Ziraat Bankası aracılığıyla öğrenci hesaplarına aktarılacaktır. Ödeme tarihi gelen öğrenciler, ödemelerini, “Ziraat Genç Bank Kart” aracılığıyla ATM’lerden alabilir.

2024 KYK burs ve kredi ödemeleri ne kadar oldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından burs ve krediler için yüzde 60 oranında artış müjdesi verilmesi ile birlikte 2024 Ocak ayı KYK burs ve kredi ödemeleri merak konusu olmaya başladı. Burs ödemelerinden yararlanan öğrenciler, burs ve kredi miktarlarını araştırmaya başlarken, 2024 yılı kredi ve burs miktarları tek tek açıklandı.

Lisans öğrencilerine ödenen 1.250 lira, 2 bin lira olarak artış gördü.

Web Banner

Yüksek lisans öğrencilerine ödenen 2 bin 500 lira, 4 bin liraya yükseldi.

Doktora öğrencileri için ödenen 3 bin 750 lira ise 5 bin lira olarak artış yaşadı.

Bu ödemeler dışında bazı belediyelerde burs ödemesi ile ilgili duyuru yapmaya başladı. Bulunduğunuz il belediyesinin resmi internet sitesine giriş yaparak o bölgeye ait burs ödemesi olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.