Memura ek zam verilecek mi?

Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

Vatandaşı artan enflasyon karşısında ezdirmemek için adımlar atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurların beklediği müjdeyi vermeye hazırlanıyor. 1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’na katılacak olan Erdoğan’ın burada zam  miktarını açıklaması bekleniyor. Peki, memur zammı ne kadar olacak? TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, memur zammıyla ilgili Ankara ekonomi kulislerde öne çıkan 3 formülü anlattı.

“Memurlarda ek zam yapılması yönünde yüksek bir beklenti var” diyen Sözcan, “Memurlara yılın başında toplam yüzde 30’lük zam yapılmıştı, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmıştı. Şu anda aile yardımı ödeneği de dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira. Tabi kademe kademe ve yapılan işe göre memur maaşları değişiyor. Başkent kulislerinde memura ek zam yapılacağı söyleniyor” dedi.

3 FORMÜL MASADA! ERDOĞAN 1 MAYIS’TA AÇIKLAYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlara müjdeyi  1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’nda vereceğini ifade eden Sözcan, memurların gözünü bu toplantıya çevirdiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Gözler de Erdoğan’ın toplantıda memurlarla ilgili bir ek zam açıklaması yapması bekleniyor. Kulis bilgisi olarak üç formül üzerinde duruluyor. Birincisi düşük maaş alan memurlara seyyanen zam yapılması, seyyanen zammın 3 bin ila 2 bin lira arasında alacağı konuşuluyor. İkinci formül ise memur maaşlarına seyyanen zam yapılıp üzerine belirli bir oranda zam yapılması yönünde. Üçüncü formül ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir ek zam yapılmasıdır. Seçime kısa bir süre kaldı, 1 Mayıs’ta Memur-Sen Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın müjde vermesi bekleniyor. Meclis’in kapalı olmasından dolayı seçim sonrası vaadi olarak ifade edilecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.